O nouă aventură pentru pasionații automobilismului recreativ: Classic Rally Acropolis Legends

Pentru pasionații, dar mai ales pentru practicanții automobilismului recreativ, anul 2020 vine cu o premieră absolută pentru România: Turul Raliurilor Legendare.  Prima etapă din calendarul „competițioanal” este Classic Rally Acropolis Legends.

Proiectul „Turul Raliurilor Legendare” își propune să le ofere pasionaților automobilismului de recreere din România poasibiliatea de a participa la cele mai renumite raliuri din Europa.

Turul Raliurilor Legendare 2020_ Acropolis

Astfel, în calendarul fiecărui sezon competițional, pe lângă etapele programate în România se va regăsi cel puțin o etapă din străinătate, precum Monte Carlo, San Remo, Tour de Course sau altele. Participanții au astfel posibilitatea de a îmbina pasiunea cu turismul de calitate prin vizitarea unor locuri încăracate de istorie automobilistică și nu numai și de a acumula o altfel de experiență competițională.

Turul Raliurilor Legendare 2020: Classic Rally Acropolis Legends

Pentru 2020 noutatea o reprezintă Classic Rally Acropolis Legends, care pentru iubitorii automobilismului reprezintă o adevărată Mecca, mai ales că în forma actuală, raliul, devenit unul de regularitate aduce la start foste glorii ale sportului fie cî vorbim despre mărci, modele sau chiar piloți. Experiența de a-I întâlni pe oamenii care au făcut istorie fiind una personal inestimabilă ca valoare sentimentală.

Rallye Monte-Carlo Historique 2020

De altfel, și povestea introducerii acestei etape în calendar a izvorât tot dintr-o discuție:

„Idea mi-a venit când, discutând cu un bun prieten care a participat la mai multe ediții ale Mille Miglia mi-a povestit cum cei de la club Bugatti, care luau startul la raliu, se strângeau cu câteva zile înainte ca să facă antrenamente aproape de regiunea unde se desfășoară raliul.” George Ladopoulos, organizatorul acestei aventuri, dar și al Turului Circuitelor

Cum se desfășoară?

Ca mod de desfășurare sunt și aici câteva premiere. Participanții vor avea ocazia să se familiarizeze cu tipologia traseului și să se antreneze într-un Pre-Rally care se va desfășura între 14 și 15 mai. În cele două zile se vor parcurge aproximativ 500km pe probele renumitului Raliu Acropole, de altădată, drumurile fiind acum toate asfaltate. Concurenții se vor putea pregăti astfel ideal pentru raliul principal.

„Serile de 14 și 15 mai vor fi dedicate discuțiilor și instruirii echipajelor românești pornindu-se de la situațiile întâlnite pe traseu, astfel încât experiența acumulată în aceste două zile de Pre-Rally să le ofere competitorilor șanse reale de a obține un rezultat frumos la Acropolis”, precizează Dudi Levente, directorul tehnic!

Vineri, 15 mai, echipajele vor ajunge la Atena unde, de sub poalele străvechii cetăți se va lua startul în raliul propriu-zis, care va însuma aproximativ 900km și se va desfășura pe durata a două zile.

Festivitatea de Premiere și Cina de Gală a Classic Rally Acropolis Legends va avea loc luni, 18 mai la restaurantul clubului natutic din Pireu. Participanții din România vor fi clasați și vor puncta atât la raliul principal cât și separat în Turul Raliurilor Legendare 2020   – recompensându-se astfel performanța lor în toate cele 4 zile.

Participanții se vor împărți  în două categorii: Classic (automobile construite până în 1990) și Youngtimer (construite după 1991), iar în cadrul Classic Raaly Acropolis Legends mașinile vor fi încadrate conform categoriilor FIVA.

 

Mai multe detalii vor fi oferite într-un comunicat ulterior, care va veni cu mai multe detalii despre pregătirea acestui eveniment cu totul special!

Contact:

office@justclassics.ro

tel/whatsapp 0723378385

 

Te-ar mai putea interesa și:

Anduranță și Regeularitate

Campionatul de Raliuri de Regularitate

Monte Carlo Historique

Turul Circuitelor