CAMPIONATUL DE RALIURI DE REGULARITATE EST EUROPEAN – UN PROIECT R.C.R. CARE VA DEMARA ÎN 2019

CENTRAL EAST EUROPEAN REGULARITY TROPHY (CEERT) este un proiect inițiat de Retromobil Club România. care deține și președinția forumului și a fost  conceput în august la Sibiu, cu ocazia Sibiu Rally Challenge. Actul de naștere s-a semnat zilele trecute cu ocazia Adunării Generale FIVA din Gibraltar între reprezentanții Bulgariei, Greciei, României, Turciei și Ungariei, Startul acestui campionat regional de raliuri de regularitate se va da în 2019.

CEERT 2019
CEERT 2019- un proiect R.C.R

CEERT este un campionat regional în componența căruia intră câte un raliu de regularitate din fiecare țară participantă, iar clasificarea finală se face atât la individual cât și la echipe. România se va prezenta cu un lot național alcătuit din primele cinci echipaje clasate în 2018 în campionatul intern (CRRVI) având sprijinul logistic și financiar din partea Retromobil Club România și a unor parteneri care deja se alătură proiectului.

„Este o ocazie unică să arătăm că putem să facem performanță și la nivel internațional, iar faptul că vom lupta cu echipaje mai experimentate decât ale noastre constituie o provocare interesantă” a declarat Ionuț Cășuneanu, campion absolut CRRVI 2018 și căpitanul echipei pentru CEERT în 2019.

 Etapa româneasca inclusă în CEERT 2019 va fi Raliul Carpați Retro a cărei editie, a XX-a se va desfășura la Satu Mare.

„Dorim să asigurăm desfățurarea unei ediții de excepție spre deliciul tuturor participanților. La cursă sunt așteptate să fie prezente și echipaje din străinătate având în vedere că acest raliu național va contain premieră și pentru CEERT. Participanții vor avea ocazia să parcurgă trasee din Țara Oașului și deasemenea din zona Careiului, cu frumuseți și tradiții extrem de frumoase și impresionante. Nu vor lipsi surprizele de rigoare. În perioada următoare vă vom informa și vom oferi mai multe detalii legate de desfășurarea evenimentului. Așa că nu ezitați să notați în calendar cu „must do” Carpați Retro  2019 în Satu Mare!” a comentat Radu Bud membru al echipei RCR Satu Mare, responsabil pentru organizarea Raliului Carpați Retro de anul viitor.

 Calendarul CEERT pentru 2019:

    20-23 aprilie: Mercedes Benz Bahar Rally (TR)

    7-9 iunie: Retro Rally Bulgaria (BG)

    Se va anunța    (HU)

    30 aug-1sep.: Carpați Retro Rally (RO

26-29 Sept: Internațional PHILPA Rally (GR)

 „Dorim ca acest campionat să contribuie la strângerea relațiilor între țările participante, iar pasionații de mașini istorice să aibă ocazia să-și îmbogățească experiența sportivă și să promoveze mișcarea automobilistică în cadrul acestor evenimente în regiune. Suntem pionieri, iar reacția membrilor FIVA la prezentarea proiectului în Gibraltar ne dă convingerea că în curând și alte țări din zonă ni se vor alătura”, a subliniat Georgios Ladopoulos președintele Comisiei Sportive RCR, în calitate de președinte CEERT,

 Mai multe informatii pentru evenimente, regulament si rezultate se pot urmari pe site www.ceert.eu