Alfa Romeo GTV6 – un coupe pentru fanii tehnicii avansate a debutat acum 40 de ani

În noiembrie 1980, odată cu lansarea celei de-a doua serie a modelului Alfetta GT de la Alfa Romeo, numele comercial devine GTV ocazie cu care era prezentată și versiunea sportivă din gamă denumită GTV6 2.5, dotată cu un motor V6 de 2,5 litri și care în scurt timp a intrat în atenția fanilor brandului italian și nu numai.

În luna iunie al anului 1974 își făcea debutul modelul Alfetta GT și care reprezenta varianta de caroserie coupe a modelului din clasa medie superioară Alfetta al producătorului italian Alfa Romeo. Aceasta dispunea de o caroserie coupe în stil fastback cu doua uși plus hayon și 4 locuri al carui design original și elegant a fost semnat de Giorgetto Giugiaro.

Din punct de vedere tehnic, Alfetta GT s-a făcut repede remarcat datorită soluțiilor avansate implepentate precum: cutia de viteze, ambreiajul și diferențialul care formau un grup comun (transmisia transaxle), suspensia din spate cu schemă de tip De Dion, concepută pentru a optimiza manevrabilitatea prin echilibrarea distribuției greutății față / spate și a discurilor spate de la sistemul de frânare de tip ″in board″.

GT-ul italian Alfa Romeo Montreal a celebrat de curând 50 de ani

La interior, Alfetta GT se deosebea de varianta berlină cu care împărțea aceeași platformă tehnică, prin planșa de bord cu design specific, scaunele de concepție nouă, unele finisări specifice dar și prin poziționarea mai puțin obișnuită a turometrului care se afla direct în fața șoferului în timp ce tabloul de bord se găsea amplasat în centrul planșei de bord.

De la debut, modelul a fost disponibil cu un propulsor cu 4 cilindri de 1.8L(122CP) având distribuție cu două axe cu came în chiulasă și alimentat cu două carburatoare dublu corp Weber, același care era montat și pe berlina Alfetta. Propulsorul era asociat cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte și permitea o viteză maximă de 185 km/h și un sprint de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 10 secunde. Respectivul propulsor a fost inlocuit doi ani mai târziu cu două noi propulsoare de 1.6L(109CP) și 2.0L(130CP), ambele având 4 cilindri, distribuție cu două axe cu came și alimentare cu două carburatoare dublu corp Weber. În cazul echipării cu unitatea de 2L, modelul purta denumirea Alfetta GTV.

În noiembrie 1980, are loc lansarea celei de-a doua serii a modelului Alfetta GT care din acest moment va purta denumirea de GTV (Gran Turismo Veloce). La exterior acesta se deosebea prin grila frontală restilizată, blocurile optice spate redesenate, barele de protecție integrate în caroserie realizate din material plastic și prevăzute cu spoiler, fantele de aerisire de pe montanții spate și pragurile aerodinamice în timp ce interiorul se evidenția prin planșa de bord restilizată, scaunele de concepție nouă și noi materiale pentru finisare. În același timp echipamentul de dotări a fost extins cu noi opționale: instalație de aer condiționat, tapițerie din piele, trapă cu acționare manuală, jante din aliaj sau ștergătoare la faruri.

Alfa Romeo 90 celebrează 35 de ani de la debut

În gama de motorizări, unitatea de 1.6L (110CP) este scoasă din ofertă și este introdusă o nouă unitate cu 6 cilindri dispuși în V la 60 ° dezvoltată de celebrul inginer Giusseppe Busso. Aceasta avea o cilindree de 2.492 cmc, o putere de 160 CP la 6.000 rpm, distribuție cu un ax cu came în chiulasă și alimentare cu injecție electronică Bosch L-Jetronic spre deosebire de cele șase carburatoare Dell’Orto în cazul aceleiași unități care a debutat cu un an înainte pe modelul din calasa superioară Alfa 6. În acest caz, motorul în noua versiune alimentă cu injecție a fost, de asemenea, capabil să îndeplinească standardele stricte de emisii introduse în Elveția și Suedia pentru anul 1983 și a primit recenzii extraordinare din partea presei auto în privința modului de funcționare echilibrat la majoritatea regimurilor de rotație, ușurinței cu care urca la regimuri înalte de turație și al sound-ului încântător pe lângă performanțele ridicate (viteză maximă 205 km/h și accelerație 0-100 km/h în 8.2 secunde).

Versiunea echipată cu motorul V6 de 2.5L (160CP) a fost denumită GTV6 2.5 și se deosebea la exterior prin capota motorului ușor înălțată și jantele de 15 țoli din aliaj cu design eleborat iar la interior prin coroana volanului și maneta schimbătorului de viteze realizate din lemn precum și prin unele materiale pentru finisare și dotări specifice.

Modelul GTV se comportă remarcabil pe distanțele mari parcurse pe autostradă dar în special pe drumurile virajate de munte mulțumită unei manevrabilități excelente și a unei repartiții a maselor corect gestionată. Datorită acestor calități, fanii modelelor coupe de tip Gran Turismo și cu precădere cei ai brandului Alfa Romeo, adoră aceast model în versiunea GTV6 2.5, cu toate că nu performanța absolută face ca, coupe-ul să fie atât de atractiv.

Alfa 6 alternativa Alfa Romeo din clasa superioară în anii ’80

O ultimă actualizare a modelului Alfa Romeo GTV a avut loc în vara anului 1983 atunci când au fost realizate îmbunătățiri la unele detalii atât la exterior cât și la interior precum și la echipamentul de dotări (geamuri cu acționare electrică, radio casetofon, instalație audio stereo).

Până la începutul anului 1987, modelul coupe din clasa medie Alfetta GT / GTV de la Alfa Romeo a fost comercializat într-un număr de 137.543 de exemplare din care 22.380 de exemplare în versiunea sportivă GTV6 2.5.

Alfa Romeo GTV 6 a fost, de asemenea, un model de competiții destul de reușit. Astfel, șasiul de tip 116 dezvoltat pentru competiții și-a făcut debutul în competiții cu ocazia raliului San Martino di Castrozza din 1974. Succesele în curse au inclus câștigarea Campionatului European de Turisme timp de patru ani (1982-1985), Campionatul Britanic de Turisme în 1983 condus de Andy Rouse, precum și multe alte competiții gen curse și raliuri în campionatele naționale di țări precum Italia, Franța sau Marea Britanie. Un GTV 6 din grupa A condus de pilotul francez Yves Loubet a câștigat clasa sa patru ani consecutiv, din 1983 până în 1986, în raliul Tour de Corse a Campionatului Mondial de Raliuri.

Foto: Alfa Romeo; Arhivă