Celebrul Renault Clio sărbătorește 30 de ani

  • In treizeci de ani Clio nu a încetat niciodată să ridice standardele în categoria sa
  • Disponibilitatea în gamă a tehnologiei unice E-TECH hybrid va marca aniversarea de 30 de ani
  • Acest moment important a fost sărbătorit de comunitatea fanilor și a clienților

Boulogne Billancourt (France), 24 august 2020 –  Treizeci de ani de evoluții stilistice și tehnologice, treizeci de ani răspunzând cât mai bine nevoilor clienților activi, treizeci de ani de momente frumoase. Astăzi cine nu a auzit de Clio? Aproape toată lumea are o poveste mai mult sau mai puțin apropiată de una dintre mașinile care i-a însoțit în călătorii scurte sau mai lungi timp de trei decenii.

De la prima sa apariție în 1990, Clio a devenit bestseller-ul Grupului Renault la nivel mondial, cu mai mult de 15 milioane de exemplare vândute. Cea care a fost cel mai adesea încoronată mașina preferată a francezilor a devenit, din 2013, lider în segmentului B în Europa. Dar dincolo de performanțele comerciale, Clio simbolizează mai presus de toate o aventură, atât în interiorul cât și în afara Renault.

Renault Clio sărbătorește 30 de ani

De-a lungul anilor, Renault a reușit să păstreze ADN-ul care i-a oferit succesul citadinei sale vedetă pentru a oferi astăzi a cincea generație Clio. Din ce în ce mai modern, mai atletic, Clio V preia punctele forte ale celor patru generații anterioare care au construit saga:

  • De la primul Clio a preluat toate elementele care îl transformă într-un model iconic. Așa cum s-a întâmplat cu prima generație, Noul Clio împrumută tehnologii disponibile pe vehicule de segment superior, cum ar fi Megane sau Espace.
  • De la Clio II păstrează standardele foarte înalte de confort și spațiu.
  • Așa cum a reușit Clio III, acesta îmbunătățește calitatea percepută.
  • De la Clio IV noul model moștenește un design puternic, care a inspirat întreaga gamă Renault

Actualul Clio V își continuă tradiția vehiculelor perfect sigure, adaptate noilor tendințe, și o dovedește cu cele 5 stele EuroNCAP.

Astăzi, citadina de segment B merge chiar mai departe și scrie o nouă pagină în istoria sa prin oferirea tehnologiei inovatoare E-TECH Hybrid. Noul model electrifică viața de zi cu zi și se adaptează nevoilor de mobilitate ale unui număr cât mai mare de clienți datorită versatilității sale recunoscute.

Găsiți povestea lui Clio,  testul la volanul lui Clio V E-TECH Hybrid realizat de către pilotul nostru de dezvoltare Laurent Hurgon

Foto: Renault