Aproape jumătate de milion de euro pentru Porsche-ul lui Maradona

Cu acest Porsche 911, legendarul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona a condus de cele mai multe ori mult prea repede chiar și pe lumina roșie a semaforului. De curând, exemplarul cabriolet din seria 964 cu look-ul versiunii turbo din fabrică a fost vândut la un preț extrem de ridicat.

De-a lungul timpului, fotbalistul argentinian Diego Armando Maradona poreclit de presă „Mâna lui Dumnezeu”, pe lângă talentul său extraordinar ca fotbalist, a avut și un picior greu pentru pedala de accelerație în timpul petrecut la Sevilla în Spania. Acolo, Diego Maradona a fost surprins conducând cu 180 km / h în centrul orașului spaniol și trecând chiar și pe culoarea roșie a semaforului. Automobilul, un Porsche 911 Cabrio din seria 964, a fost de curând achiziționat prin intermediul unei licitații pentru o sumă destul de mare. Maradona cumpărase de nou acest exemplar din seria 964 și îl utiliza des când pleca la antrenament.

Diego Maradona își comandase de nou exemplarul 964 Cabriolet cu Turbo-Look din fabrică – o versiune limitată construită în 720 de unități. Automobilul a fost livrat în noiembrie 1992 iar pe data de 25 septembrie 1993, fotbalistul argentinian a renunțat la acesta. În mai puțin de un an, Porsche-ul a parcurs doar 7.500 de kilometri. În istoricul său de 29 de ani, cabrioletul Porsche 911 a schimbat țara de două ori și proprietarul de cinci ori. În prezent Porsche-ul lui Maradona indică un rulaj total de 122 762 km parcurși. Cartea de service este ștampilată în mod regulat iar istoricul este documentat. Vopseaua și chederele au fost reînnoite în 2016. Potrivit casei de licitații Bonhams, ultima revizie a fost efectuată recent de câtre dealerul Porsche Center din Bonn (Germania).

Porsche a produs seria limitată Carrera 2 Cabrio Turbo-Look între anii 1992 și 1993 care beneficia de sistem de frânare și tren de rulare de la versiunea supersport 911 Turbo. Partea din spate este mai lată cu 12 centimetri, jantele sunt mai mari decât la modelele Carrera 2 standard având diametrul de 17 inci loc de 16 inci și un echipament de dotări standard mai consistent: finisaje din piele, scaune reglabile electric și încălzite, instalație de aer condiționat, radio casetofon stereo și computer de bord. Prețul pentru această versiune specială a fost mult mai ridicat fiind de 173.870 mărci comparativ cu cel al versiunii standard Carrera 2 Cabrio care costa 118.000 de mărci.

Un Porsche 911 (964) Cabrio Turbo – Look cu aproximativ 120.000 de kilometri parcurși și, de asemenea, de la un proprietar anume proeminent poate fi cotat la preț format din șase cifre. Specialiștii de Classic Analytics au cotat un exemplar Carrera 2 Cabrio Turo-Look din 1992 în stare bună (nota 2) la 92.000 de euro. Fără kitul turbo din fabrică, un exemplar Carrera 2 Cabrio din același an de fabricație și aceeași stare costă în jur de 60.000 de euro. Diferența de preț suplimentară pentru versiunea rară cu look Turbo, sistem de frânare și tren de rulare de la versiunea Turbo este, prin urmare, considerabilă.

Casa de licitații Bonhams stabilise o valoare estimată semnificativ mai mare. Astfel, Porsche-ul lui Maradona ar trebui să fie vândut cu o sumă cuprinsă între 150.000 și 200.000 de euro. Automobilul fost licitat online pe 10 martie 2021 în timpul licitației „Les Grand Marques du Monde à Paris” iar estimarea acestuia a fost depășită cu mult. Astfel, exemplarul a fost vândut pentru suma de 483.000 de euro inclusiv taxe. Acest lucru face din modelul 911 care a avut ca prim proprietar pe Diego Maradona, cel mai scump 964 Cabrio din lume.

Foto: Bonhams