Motor Clasic Magazin vă invită între 21 și 22 octombrie 2017 în Peloponez – Grecia pentru a aparticipa la cea de-a 20-a ediție a raliului de regularitate „24 Hours Greece”. Competiția are un caracter unic, fiind de anduranță și reguilaritate. Startul se va da pe 21 octombrie 2017.
60 de echipaje cu mașinile lor istorice special pregătite vor porni la ora 9.00 dimineață din Acropole, Atena spre Istmul Corint și se vor îndrepta apoi spre Kleitoria, unde va avea loc și prima pauză a zilei. Ruta îi va purta pe concurenți prin zonele idilice ale Greciei pentru a ajunge în Patras, pentru prima pauză de trei ore ale celei de-a 20-a ediții „24 Hours Greece”. Acest punct marchează și finalul primei părți, recompensată cu premii pentru finalul „12 Hours of Greece”.
La lăsarea serii, concurenții vor trebui să aprindă farurile la mașinile lor, iar copiloții își vor aprinde lămpile de navigație pentru aventuroasa etapă nocturnă. Concurenții vor parcurge peste 800km pentru a reveni în Atena, traseul fiind presărat cu probele speciale nocturne în centrul Greciei.
Comitetul de organizare se ocupă cu febrilitate de pregătirea raliului și o armată de arbitri și comisari se vor asigura că totul se va desfășura fără problem în cea mai mare aventură de pe scena automobilelor clasice din Grecia.
regulation-24-hours-greece-2017-english regulation-24-hours-greece-2017-english
regulation-24-hours-greece-2017-english
Despre raliul „24 Hours Greece”:
Acest eveniment se adresează piloților și co-piloților bine pregătiți și mașinile lor istorice și care vor să trăiască o aventură de 24 de ore pe legendarele drumuri ale Greciei.
Automobilele eligibile sunt toate certificate ca mașini istorice mai vechi de 30 de ani, în concurs fiind admise și „youngtimere” 20-29 ani vechime. Licența de competiție nu este obligatorie, dar permisul de conducere al șoferului, asigurarea mașinii și asistența rutieră sunt obligatorii.
Durata raliului de la start la sosire este de 24 de ore, între care vor fi 3 până la 4 ore de pauze și o pauză de odihnă de 3 ore.
Distanța ce trebuie acoperită este de 800km, în timp ce premiul „12-Ore” se va acorda după parcurgerea a 400km, pentru cei care nu vor să-și supraestimeze abilitățile.
Evenimentul se desfășoară conform regulilor FIVA, iar participanții vor avea de parcurs aproximativ 15 probe speciale, pe drumuri deschise circulației publice, presărate cu aproximativ 30 de controale orare, și cu o viteză medie de 50km/h. Pentru parcurgerea probelor speciale nu este nevoie de instrumentar de navigație sofisticat; un kilometraj și jurnalier bine reglate precum și două ceasuri cu cronometru fiind suficiente.
Orice dsipozitiv de măsurare a distanței, a timpului sau de navigație este la liber.
Comitetul de Organizare a deschis centrul de înregistrare, data limită de înscriere pentru concurenți fiind 12 octombrie.