Mini-ul clasic devine electric

Mini-ul clasic devine electric

La șaizeci de ani de la prezentarea primei generații Mini, producătorul britanic lansează un nou Mini, care spre deosebire de actuala generație combină aspectul modelului clasic original cu cele mai moderne tehnologii de propulsie. Swind, o companie britanică specializată în producția de vehicule cu emisii zero, a realizat un Classic Mini E și care reprezintă o versiune cu propulsie electrică a Mini-ului Mk I.

Prezentat în premieră cu ocazia ultimei ediții a Salonului London Classic Car Show, desfășurat weekend-ul trecut, Classic Mini E va fi construit într-o serie de 100 de exemplare în timp ce prețul va fi de 79.000 lire sterline, echivalentul a 89.707 de euro și care este inferior celui de la Mini Remastered realizat de firma David Brown Automotive.

Realizat pe baza unor exemplare a modelului clasic, complet restaurate, E Classic Mini dispune de un sistem de propulsie dezvoltat de Swindon Powertrain compus dintr-un motor de 109 CP alimentat de o baterie de 24 kWh (reîncărcabilă în patru ore cu un conector Tip 2) și care mulțumită gabaritului redus al automobilului garantează o autonomie de 200 km datorită sistemului de frânare regenerativ. Cu o greutate de doar 720 kg, cu doar 80 mai mult decât modelul original, E Classic Mini poate accelera de la 0 la 60 mile/h(0-96 km / h) în doar 9.2 secunde. Eliminarea motorului termic a permis îmbunătățirea distribuției greutății, de la 68:32 la 57:43 iar în lipsa rezervorului de combustibil capacitatea portbagajului a crescut, ajungând la 200 dmc.

În dotarea standard a noului E Classic Mini sunt incluse încălzirea panourilor (integrată în podeaua automobilului), scaunele încălzite din piele, port USB și sistemul de degivrare rapidă a parbrizului și lunetei. Contra cost clienții pot opta pentru: sistem de navigație prin satelit, direcție servoasistată, instalație de aer condiționat sau acoperiș retractabil din material textil. Deasemenea vor fi disponibile pachete speciale pentru sporirea performanțelor și un sistem rapid de încărcare a baterilor. Firma Swind oferă la alegere un număr de șase culori diferite pentru caroserie cu acoperișul în contrast, dar, la cerere, fiecare își poate personaliza automobilul cu culori exclusive.

Foto: Mini