Nautilus în varianta terestră

Automobilul cu şase roţi pe care l-a condus Sean Connery în filmul de aventură „The League of Extraordinary Gentlemen” va fi scos la licitaţie de către Coys pe data de 11 iulie, la Palatul Blenheim.

Proiectat de directorul artistic Carol Spier, acest automobil botezat Nautilus a fost construit doar în două exemplare, fiind folosit atât în film cât şi în campaniile publicitare.

„Avem o tradiţie îndelungată în vânzarea de articole de film şi maşini aparţinând celebrităţilor din shobiz iar această maşină este, într-adevăr, deosebită. Valoarea sa va creşte în anii ce urmează”, spunea Chris Routledge, managerul Casei Coys.

Automobilul şi-a început viaţa ca un simplu Land Rover de pompieri căruia i-a fost adaptat un cadru de oţel pe care s-a montat un propulsor Rover V8. Caroseria din fibră de sticlă este ornată cu doi elefanţi stilizaţi, sursa de inspiraţie fiind zeul hidus Ganesha.

Interiorul este tapiţat cu piele iar tabloul de bord include ceasurile originale Land Rover.

Cele şase roţi au fiecare diametrul de 72 cm. In interiorul aripilor se află sistemul hidraulic ce realizează creşterea gărzii la sol. In rest, automobilul păstrează mecanica originală, având semnele de uzură normale activităţii de vehicul de pompieri.

Maşina se află în colecţia Prop Store şi este estimată la o sumă cuprinsă între 18.000-25.000 de lire sterline.