Un Range Rover Classic care a aprținut lui Alain Delon scos la licitație

În perioada salonului auto retro Retromobile Paris (16 – 20 martie), casa de licitații franceză Artcurial, va scoate la licitație un exemplar de Range Rover Classic, care nu este doar excepțional întreținut, ci provine și de la un proprietar anterior celebru.

Deși acest Range Rover a fost fabricat în anul 1975, o să fim nevoiți să ne întoarcem puțin înapoi câțiva ani până în anul 1964. În acel an, a avut premiera un film de antologie numit The Yellow Rolls-Royce (Rolls Royce-ul galben). Printre actorii celebrii din acel film, făcea parte și cunoscutul actor francez Alain Delon, care deși nu avea încă 30 de ani, înregistrase deja câteva succese uriașe ca actor, însă, rolul interpretat în The Yellow Rolls-Royce nu a fost unul dintre aceste succese.

Să fi fost unul din motivele pentru care, Alain Delon a decis mai târziu să opteze pentru un Range Rover și nu pentru un model Rolls-Royce? Probabil că nu, mai ales că originalul model off road britanic a reușit să-l convingă pe actorul francez cu numeroasele sale calități inclusiv prin capacitățile excelente în off road. Dar cel puțin din două motive, el a rămas fidel modelului din respectivul film dovadă fiind alegerea sa ulterioară. Ca și Rolls-Royce-ul protagonist în filmul respectiv, Range Rover-ul este fabricat în Marea Britanie, iar culoarea este, de asemenea, una asemănătoare, fiind galben. Astfel, culoarea galben închis al acestui Range Rover se numește Bahama Gold în timp ce automobilul din film, un Rolls Royce Phantom II, model interbelic, era vopsit tot în galben dar vizibil mai deschis pe flancuri.

Casa de licitații Artcurial nu dezvăluie exact cât timp Alain Delon a fost proprietarul modelului off road de lux. Acest exemplar nu provine direct de la celebrul actor francez, ci potrivit casei de licitații franceze, de la „un important colecționar de Range Rover” care îl va scoate la vânzare prin licitație pe data de 18 martie 2022 în cadrul salonului auto retro Retromobile Paris. Cert este că, Alain Delon s-a aflat în posesia acestui valoros exemplar de Range Rover, dovada fiind o copie a unui vechi document de înmatriculare al automobilului, în care apare menționat numele actorului francez și care este inclusă alături de automobil ca dovadă.

Un lucru este clar, Range Rover-ul cu numărul de șasiu 35821294D a fost înmatriculat pentru prima dată în Franța la 1 iunie 1976, motiv pentru care are o serie de îmbunătățiri și dotări de confort față de primele exemplare ale primei serii fabricate începând din anul 1970. Pe acest exemplar, Land Rover a revizuit instrumentarul de bord, a introdus tetiere pentru scaunele din față și o mochetă de o calitate superioară. Cu toate acestea, exemplarul scos la licitație nu dispune de radio stereo care era oferit opțional.

La acea vreme, Land Rover nu a făcut vreun compromis când a venit vorba de propulsia modelului său. Astfel, timp de aproape 20 de ani, Range Rover-ul a fost echipat doar cu un motor V8 pe benzină de 3,5 litri, care era mai puțin impresionant cu puterea sa maximă (132 CP) și mai mult cu un cuplu motor disponibil la viteze reduse. Între anii 2019 și 2020, actualul  proprietar a restaurat complet automobilul, caroseria și șasiul fiind separate una de celălaltă în timpul procesului de restaurăre iar motorul a fost revizuit complet. Șasiul, interiorul și vopseaua se prezintă în stare nouă.

Vom vedea cum aceste detalii oferite de către conducerea casei de licitații Artcurial vor influența derularea licitației la mijlocul lunii martie. Specialiștii de la Artcurial estimează pentru acest Rang Rover un preț cuprins între 80.000 și 100.000 de euro. Indiferent pentru ce preț își va schimba proprietarul acest Range Rover, deținătorul recordului la categoria specială „Cele mai scumpe mașini care i-au aparținut cândva lui Alain Delon” ar trebui să rămână un Ferrari 250 GT Spyder California SWB din 1961, care a fost vândut în cadrul licitației Artcurial în februarie 2015 în perioada despășurării aceluiași salon Retromobile de la Paris, pentru suma de 16,3 milioane de euro.

Acest Range Rover Classic, ar trebui să reprezinte o oportunitate destul de bună de a achiziționa un automobil clasic de la un proprietar anterior celebru. Mai mult decât atât, automobilul se află într-o stare foarte bună fiind restaurat complet de către actualul său proprietar, un colecționar renumit.

Foto: Artcurial