Restaurarea unui motor clasic Bentley de către studenți

Cu siguranță, viața de ucenic nu este precum un picnic dar poate fi chiar mai plăcută atunci când viitorii ingineri mecanici merg pentru ucenicie la prestigiosul constructor auto britanic Bentley.

Studenților din Crewe(Marea Britanie) unde Bentley își are sediul, li s-a oferit o temă de lucru foarte specială, cu care nu orice student pe specialitatea respectivă se poate mândri.

Astfel, respectivii studenți au fost coordonați în procesul de restaurare a unui motor clasic de producție Bentley, asumându-se atât manopera, cât și calculul costurilor și gestionarea timpului efectiv.

Respectivul motor cu 6 cilindri și capacitate de 3 litri din 1923 cu numărul de serie 212 a trebuit să fie gata pentru sărbătorile aniversare ale centenarului mărcii britanice iar după terminarea procesului de restaurare, motorul a fost expus pentru a decora zona de recepție a centrului de vizitare rezervat pentru presă și la cerere pentru public.

În total, au fost necesare un număr de 700 ore de muncă pentru restaurarea respectivului motor Bentley care, până în acel moment s-a aflat într-o școală a armatei britanice încă din anul 1935 și care a servit acolo în scopuri speciale de instruire.

Cursanții au decis la finalul complexului proces de restaurare împreună cu coordonatorii lor, să facă o surpriză la înapoierea motorului folosind o gamă de culori mai atractivă pentru motorul respectiv chiar dacă aceasta era una atipică pentru Bentley.

În orice caz, echipa de ucenici și cei care i-au coordonat sunt mândri de munca lor desăvârșită și credem că acest exemplu ar trebui urmat.

Foto: Bentley