Porsche aniversează 55 de ani cu varianta de caroserie Targa

În urmă cu 55 de ani la Salonul Auto de la Frankfurt, constructorul auto german Porsche prezenta varianta de caroserie cabrio a celebrului model 911 și care a fost denumită Targa. În acest caz nu era vorba însă despre un cabriolet cu soft top ci de un concept complet nou.

 

Porsche-ul 911 Targa dispunea de un plafon detașabil și un roll bar central solid, permițând conducerea în aer liber în diferite moduri. Astfel, mulțumită plafonului detașabil și lunetei pliabile realizată din material plasic, se putea călători cu acoperișul complet detașat sau se putea îndepărta doar partea centrală a plafonului iar luneta rămânea pe poziție. Conceptul Targa a fost foarte apreciat încă de la debut fiind preluat de toate generațiile modelului 911 dar și alte modele precum micul 914/916 sau mai recent modelul super sport Carrera GT.

În onoarea celebrei curse siciliene

Noul concept propus de către cei de la Porsche a rezultat din normele crescânde de siguranță pentru automobilele cabriolet destinate pieței americane, în perioada, de la începutul anilor ’60, când s-a vorbit chiar despre interzicerea vânzării tuturor automobilelor cabrio în Statele Unite dar până la urmă nu a fost impusă nici o restricție în ceea ce privește comercializarea cabrioletelor în anii următori pe piața din SUA.

Jumătate de secol de la prima victorie pentru Porsche la Le Mans

Numele noului model era acela de a evoca ADN-ul sportiv al lui Porsche și de aceea au fost luate în considerare cursele în care Porsche a avut un succes deosebit, iar alegerea a căzut cu ușurință pe cursa siciliană, Targa Florio – o cursă rutieră în care Porsche obținuse numeroase victorii încă de la mijlocul anilor ’50. Legenda spune că directorul de vânzări din Germania, Harald Wagner a optat pentru prescurtarea „Flori” și că numai cu puțin timp în pregătirea broșurilor de vânzări, un subaltern al său avea să propune numele de „Targa”, care era mult unul mai evocator.

În cele din urmă, denumirea a fost confirmată, noua variantă a modelului 911 fiind denumită Targa iar în august 1965 acel tip de acoperiș a fost brevetat de Porsche. La cerere, luneta realizată din material plastic putea fi înlocuită cu cea confecționată din sticlă ce avea inclus sistemul de degivrare. Însă această opțiune a devenit standard în anul următor și a rămas o particularitate a Porsche-ului 911 Targa produs până în 1993. Varianta Targa a fost, prin urmare, confirmată și în gama celei de-a a doua generație a modelului 911. Cunoscută și ca Seria G, aceasta a debutat la sfârșitul verii anului 1973.

Linia clasică a fost păstrată încă 20 de ani

Această generație se deosebea în principal prin noile bare de protecție dezvoltate în special pentru a respecta noile standarde de omologare pentru piața din SUA, acestea putând absoarbe șocuri de până la 8 km / h fără a afecta caroseria. Spre deosebire de prima generație, roll bar-ul noului Targa era disponibil și în culoarea negră. În ianuarie 1983, după o pauză de mai mulți ani, în gama lui Porsche a revenit un model complet cabrio. Denumit 911 SC Cabriolet, acesta era dedicat pasionaților de a conduce în aer liber. Din acel moment, varianta Targa, nu a amai avut decât doar un rol secundar în gama modelului 911, rămânând totuși prezență o constantă chiar și după încheierea producției seriei G în 1989.

Linia evolutivă a modelului 911 a continuat în anul 1988 cu prezentarea celei de-a treia generație denumită Seria 964. Aceasta a menținut silueta clasică a primelor două generații, dar 85% din componentele sale au fost complet reproiectate. Cea de-a treia generație a fost comercializată de la debut în versiunea Carrera 4 care a făcut senzație datorită adoptării tracțiunii integrale și posibilității de a monta o transmisie automată fără precedent, cu selecția manuală a vitezelor „Tiptronic”, o transmisie revoluționară la acea vreme.

Un an mai târziu, Porsche a introdus versiunea Carrera 2, varianta clasică cu tracțiune pe roțile din spate pentru puristii de modă veche. De asemenea, în acest caz caroseria Targa a fost disponibilă în combinație atât cu versiunile Carrera 2 cât și Carrera 4. Exemplarele Targa construite până în 1993 includeau încă roll bar-ul clasic și secțiunea centrală a acoperișului detașabilă, o soluție care a venit apoi abandonată cu cea de-a patra generație cunoscută ca Seria 993. Din primele trei generații ale modelului 911 în varainata de caroserie Targa au fost comercializate un număr de 87.663 exemplare.

Variantă Targa inedită

A patra generație a modelului 911 a fost introdusă în toamna anului 1993 și beneficia de o linie mai sinuoasă, caracterizată în special de barele de protecție mai rotunjite și pasajele roților mai largi dar și de numeroase îmbunătățiri aduse la motor, trenul de rulare și echipamentul de dotări de siguranță și confort. Varianta 911 Targa a seriei 993 a debutat în noiembrie 1995 și se deosebea de precedentele variante prin renunțarea la plafonul central detașabil în favoarea unui acoperiș din sticlă termoizolantă care ocupa porțiunea superioară a mașinii între parbriz și lunetă. Înglobat în caroseria variantei Carrera Coupe, acoperișul din sticlă era integrat unei structuri longitudinale robuste care garanta siguranța ocupanților. Împărțit în două segmente, noul acoperiș din sticlă era comandat electric iar în momentul deschiderii se poziționa în spatele lunetei lăsând o porțiune mare din habitaclu descoperită. Această nouă soluție a redus zgomotul aerodinamic și a garantat o luminozitate mult mai mare a habitaclului chiar și cu plafonul închis.

Porsche 911 – o legendă vie

În anul 1997, Porsche a lansat cea de-a cincea generație a modelului 911 denumită Seria 996. Cu această ocazie și-a făcut debutul motorul boxer cu șase cilindri prevăzut pentru răcire cu apă, iar farurile clasice au fost înlocuite în acest caz cu set de grupuri optice de concepție nouă. Comercializarea variantei Targa a demarat în decembrie 2001 și era oferită ca și generația precedentă cu un acoperiș din sticlă dar de data aceasta cu mai mare (peste 1,5 mp). Ca noutate, merită menționată luneta din spate, care permitea accesul mai ușor la compartimentul de încărcare din spate și care dispunea de o capacitate de 230 dmc.

Doar cu tracțiune integrală

După mai mult de 40 de ani de la lansare, evoluția modelului 911 continuă a șasea generație (Seria 997) iar din septembrie 2006 a fost introdusă și varianta Targa pentru această generație. În principiu, varianta Targa din Seria 997 a menținut aceeași arhitectură ca și generația precedentă, dar a propus o nouă capota spate, mai ușoară grație utilizării unei sticle special care a făcut posibilă reducerea greutății cu 1,9 kg, făcând deschiderea și închiderea mai ușoare. Din punct de vedere estetic, rama geamurilor era mai întinsă și mai groasă decât cea a celorlalte variante ale modelului 911 și evidențiată de elemente din aluminiu lustruit. Varianta Targa a seriei 997 a fost disponibilă doar în cele două versiuni cu tracțiune integrală, denumite Targa 4 și Targa 4S.

Pitoresc. Complet reproiectată, cea de-a șaptea generație a Porsche-ului 911, a fost prezentată în septembrie 2011 și cunoscută ca Seria 991. După variantele coupe și cabriolet, în ianuarie 2014 a venit rândul și variantei Targa. Noua variantă dispunea de o soluție fără precedent pentru acoperiș, care combina elemente clasice cu tehnica de avangardă. Prin urmare, noua variantă a propus banda caracteristică pe roll bar e în locul montanților centrali, o porțiune a plafonului care poate fi deschisă deasupra scaunelor din față și o lunetă curbată lipsită de montanții centrali. Spre deosebire de modelele clasice, pentru varianta Targa a seriei 991, plofonul se putea deschide și închide prin comandă electrică cu ajutorul unui buton. Sistemul de închidere complet automat al acoperișului masca hard top-ul din spatele scaunelor din într-un mod inedit.

Foto: Porsche