Jumătate de secol de la prima victorie pentru Porsche la Le Mans

Cu 108 victorii pe clase și 19 la general, Porsche este cel mai de succes producător auto din istoria de aproape 100 de ani a cursei de anduranță de 24 de ore de la Le Mans. Începând cu data de 12 iunie, muzeul Porsche sărbătorește cei 50 de ani de la prima sa victorie în celebra cursă franceză prin expunerea originalului model 917 KH pilotat de Larrousse și Kauhsen.

Duelul anilor ’60 dintre Ferrari și Ford a fost unul dintre cele mai acerbe din istoria de 24 de ore de la Le Mans. În timp ce în presa de atunci se scriau numeroase pagini despre cele două branduri și sediile acestora de la Maranello și respectiv Dearborn, la Zuffenhausen, sediul lui Porsche, se lucra și testa în liniște pentru obținerea primei victorii a șvabilor. Prima victorie la general a acestora a fost obținută în anul 1970 iar după jumătate de secol, compania germană are un motiv important să serbeze această primă victorie din celebra cursă franceză.

20 de ani de la primul Porsche 911 GT3

Ediția din 1970 s-a desfășurat în majoritatea timpului pe ploaie

După ce a parcurs 4.607,11 kilometri în 343 de ture, exemplarul cu numărul de concurs 23 al lui 917 KH (kurzheck, coadă scurtă) cu ai săi 580 CP și care a concurat la clasa sport cu motoare de 5 litri din partea echipei Porsche Salzburg a obținut victoria. Mai mult, cea de-a 38-a ediție a celebrei curse de anduranță a fost una, deosebit de grea, doar șapte automobile au reușit să treacă linia de sosire. Este, de asemenea, prima ediție fără tradiționalul start de la Le Mans, piloții fiind aliniați cu mașinile la start după modelul rolling start și cu centurile fixate, model care se păstrează și în zilele noastre.

Triumful realizat de Porsche la această ediție a fost unul total, în spatele piloților câștigători Hans Herrmann și Richard Attwood, podiumul a fost completat de Gerard Larrousse și Willy Kauhsen pe un exemplar Porsche 917 LH (langheck, coadă lungă) al echipei Martini Racing și de Rudi LinsHelmut Marko pe un model 908/02. În celelalte clase, dominația Porsche a fost categorică prin intermediul modelelor 908, 911S și 914/6, care au câștigat clasele din Grupa 6 cu motoare până la 3 litri, Gran Turismo cu motoare de până la 2,5 litri și respective Gran Turismo cu cele ale motoarelor de 2 litri.

Porsche 917 aniversează 50 de ani!

Un debut timpuriu cu modelul 356 SL

Debutul lui Porsche în cursa de la Le Mans s-a petrecut în anul 1951, cu modelul 356 SL cu care au fost obținute câteva victorii la unele clase. Din acel moment, constructorul din Zuffenhausen a fost prezent la fiecare ediție în special la clasele inferioare, până în 1969 când a pierdut victoria la general pe ultimii 75 de metri ai cursei. Acea înfrângere a fost folosit practic la pregătirea pentru cursa din 1970, transformând ghinionul și greșelile în lecții care trebuiau puse în practică. „A fost o cursă dominată de ploaie și a trebuit să schimbăm anvelopele în mod constant pentru a ne adapta situației respective”, declara Hans Herrmann, unul din piloții învingători ai acelei curse. Același Hermann a mai adăugat: „Nu uzura pneurilor ne-a obligat să ne oprim frecvent la boxe, ci vremea capricioasă. Cred că victoria a venit grație armoniei frumoase obținute în cadrul echipei. A rula 24 de ore cu doar doi piloți nu este un factor marginal „.

În acea cursă infernală, aproape toți concurenții au fost nevoiți să se retragă, precum: Ferrari 512 S Lunga și 312 P, Alfa Romeo T33 / 3, Chevrolet Corvette, Lola T70, Chevron B16 și numeroase alte modele Porsche, printre care cea a echipei oficiale Gulf 917K și 917L la volan cu Vic Elford care a câștigat duelul pentru pole position în fața lui Nino Vaccarella pe Ferrari 512 S. „Le Mans este un loc în care totul poate merge bine sau totul poate merge prost. În acele zile, cursa a necesitat un stil de conducere mai rezistent decât cursele reale ”, a declarat Richard Attwood, celălalt pilot câștigător.

Aerodinamica a avut un rol important

În 1970, Porsche colabora strâns cu John Wyer și echipa Gulf ca parteneri de dezvoltare, pentru a remedia performanțele slabe ale modelului 917 din anul precedent. În timpul testelor de la Zeltweg, un inginer din echipa lui Wyer, John Horsmann, a avut ideea de a sacrifica un pic din rezistența la înaintare pentru a crește forța deportantă. Acesta modelează manual o nouă parte posterioară mai scurtă, realizată din foi de aluminiu nituite, la care echipa lucrează până în ultimul moment. Noua aerodinamică a versiunii KH se dovedește a fi o carte învingătoare. „ De la început, 917 s-a dovedit a fi o mașină de curse foarte dificilă”, a menționat Herrmann care a mai adăugat „Ea a fost cea care ne-a condus mai degrabă și nu invers. Modelul a devenit câștigător doar când am reușit să îi gestionăm și să optimizăm aerodinamica „. Restul este istorie. La întoarcerea echipei la Stuttgart, Victoria obținută de Porsche la Le Mans a fost celebrată cu o paradă în piața principală a orașului.

Foto: Porsche; Arhivă