Puterea, confortul și sobrietatea caracterizau Audi-ul V8 acum 30 de ani

În urmă cu 30 de ani, producătorul auto german Audi își făcea debutul în clasa de lux cu modelul V8 care garanta un nivel de confort și siguranță conforme cu standardele segmentului respectiv. Acestea fiind de altfel și motivele pentru care modelul german merită atenția colecționarilor care sunt în căutarea unui model performant, sigur, confortabil și bine construit.

Cu acest model, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris din octombrie 1988 și care a debutat la comercializare patru luni mai târziu, producătorul din Ingolstadt dorea să concureze într-un segment destul de restrâns, cel al modelelor de lux dominat până în acel moment de Mercedes Clasa S, BMW Seria 7 și Jaguar XJ6/12.

Motor V8 încă de la debut

Din punct de vedere tehnic, Audi V8 are toate atuu-rile și poate chiar mai mult decât atât, având în vedere că, la acel moment, era singurul model din clasa de lux care beneficia de  tramsmisie integrală, care asigura un comportament mult mai stabil și mai sigur decât modelele din aceeași clasă. Ca motorizare, după cum o arată chiar denumirea modelului, era utilizată o unitate V8 de 3.562 cmc, cu o putere de 250 CP la 5800 rpm și care avea implementate soluții tehnice avansate precum distribuția cu două axe cu came în chiulasă și 4 supape pe cilindru, alimentarea cu injecție electronică multipunct și convertizorul catalitic. La acel moment, acest propulsor era cel mai ușoar și mai compact din această categorie iar cuplul imens dezvoltat de 347 Nm la 4000 rpm, a necesitat adoptarea unei transmisii automate cu 4 trepte de producție ZF cu 3 programe diferite, deoarece în acel moment nu exista o cutie manuală capabilă să îl transmită roților.

Siguranța pe primul loc

Printre soluțiile tehnice implementate în ceea ce privește siguranța, merită menționate discurile față de la sistemul de frânare care au etrierele montate în interior și care au permis creșterea diametrului discurilor în același timp cu creșterea diametrului jantei. Echipamentul de dotări de siguranță este de ultimă generație și include dispozitiv antiblocaj ABS, sistem special de protecție Procon-ten brevetat de Audi, care, în cazul unui impact frontal violent, controlează automat centurile de siguranță și îndepărtează volanul de șofer iar contra cost era oferit pentru șofer dispozitivul de protecție la impact tip airbag. Pentru confort existau numeroase gadget-uri, care nu erau întâlnite până în acel moment pe modelele rivale din aceeași clasă, cum ar fi: instalație de aer condiționat cu control electronic, scaunele față cu multiple reglaje electrice inclusiv pentru memorarea poziției, geamurile electrice „automate”, oglinzile retrovizoare exterioare reglabile și încălzite electric sau diferitele computer-uri de bord care monitorizau diferiți parametri.

În numele sobrietății

Interiorul dispunea de cea mai bună tapițerie din piele disponibilă la acel moment din clasa respective și numeroase elemente realizate din lemn de esență nobilă, dar atmosfera nu se ridica la nivelul unui interior de Mercedes Clasa S sau BMW Seria 7, deoarece designul planșei de bord, precum și cel al scaunelor sunt lipsite de originalitate și nu se pot compara spre exemplu cu cele de la interiorul cald și primitor al unui Jaguar XJ6/12 care era principalul concurent din clasă din punct de vedere al prețului de achiziție și al dotărilor standard. Din punct de vedere estetic, modelul Audi V8 amintea de designul aproape anonim al modelelor 100 și 200 lansate în 1982 și respectiv 1983, singurul element de orginalitate  oferit era grila frontală proeminentă integrată în capota compartimentului motor și care va fi ulterior preluată de celelalte modele din gamă inclusiv pe modelul succesor A8 mult mai reușit din punct de vedere estetic și care a debutat în 1994.

Un preț de achiziție destul de ridicat

Pentru un preț, în 1989, de circa 85.000 mărci germane, clienții care doreau să cumpere un model de top prin care vroiau să se evidențieze se orientau cu precădere spre modelele concurente deja consacrate. Începând din 1990 a fost disponibilă cutia de viteze manuală cu 5 trepte care ajuta la îmbunătățirea performanțelor iar din 1993, propulsorul V8 de 3.6L a fost înlocuit cu unul nou cu aceeași configurație dar cu capacitatea de 4.172 cmc și 280 CP care permitea atingerea unei viteze maxime de 250 km / h. Prețul ridicat, partea estetică anonimă și o imagine de brand care nu era încă suficient de prestigioasă, s-au reflectat direct în vânzările modeste(aproximativ 21.000 exemplare) și au contribuit la scoaterea din producție a modelului Audi V8 în 1994. Acesta a fost înlocuit în acel an cu modelul A8 care beneficia de o caroserie realizată complet din aluminiu .și care a înregistrat pânp la urmă vânzările estimate de conducerea Audi.

Astăzi poate constitui o afacere

Construit bine, cu panouri de caroserie galvanizate la cald pe ambele părți și, prin urmare, garantat timp de 10 ani împotriva coroziunii și cu un motor care, echipat cu unitățile de control și diferiți senzori, înainte de a fi montat, a fost testat pentru a se verifica funcționarea corectă a părții electronice, Audi V8 nu a dispărut cu siguranță din peisajul țărilor europene. În Germania, dar nu numai, se pot găsi exemplare în condiții bune sau excelente, oferite la prețuri extrem de variabile, care depind adesea de cererile proprietarilor care nu sunt întotdeauna justificate, variind între 3.000 și 25.000 de euro. Prețul potrivit pentru noi ar putea fi de până la 7000 de euro, pentru un exemplar chiar și în condiții originale.

Foto: Audi; Arhivă