Cronica unui raliu superb: Unde sunt zăpezile de altădată? – Romania Historic Winter Rally 2020

Romania Historic Winter Rally 2020: Triumph TR8 (Francois LETHIER - Stephane PREVOT)

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la începuturile Campionatului Mondial de Raliuri, la puţinele ştiri accesibile nouă, pasionaţilor de dincoace de „zid”, la imaginile de pe probele speciale, unde „crăpau” echipajele jucându-se cu bolizii, parcă îmi saltă şi acum inima de bucurie.

Şi, deşi vremurile s-au schimbat, iar acum putem urmări aproape orice cursă din trecut pe internet, nimic nu se compară cu urmărirea pe viu a maşinilor care au scris istorie în raliuri.

Romania Historic Winter Rally 2020
Romania Historic Winter Rally 2020: echipajul învingător, Bernard MUNSTER – Charles MUNSTER, pe Subaru Impreza, PS9 Mica Siriu

În urmă cu patru ani am aflat, datorită entuziaştilor de la autocrono.ro, despre prima ediţie a Romania Historic Winter Rally.

Şi am aflat, desigur, după încheierea ei. Of, de-ar fi fost măcar un meci de fotbal de divizie judeţeană, cum ar mai fi scris toată presa sportivă despre eveniment. Afişul, însă, arăta extrem de incitant: Alpine A110 în acţiune! Un motiv suficient pentru a nu pierde nici una din ediţiile următoare.

Ediția 2020

A meritat timpul petrecut, în ultimii ani, pe specialele din jurul Comandăului, în asteptarea maşinilor de competiţie?  Fără îndoială! Numărul concurenţilor a crescut, unii dintre ei la volanul unor modele rar întâlnite la start, chiar şi în epocă.

Romania Historic Winter Rally 2020
Romania Historic Winter Rally 2020: Alpine A 110 – 1600 S (echipaj COURBIS Hervé- COURBIS Isabelle)

Nici ediţia din acest an a Romania Historic Winter Rally, a patra, nu a făcut excepţie. Numărul participanţilor a fost, pentru prima dată, mai mare de cincizeci. Organizarea a făcut, de asemenea, progrese. Parcul tehnic de bază a fost mutat din parcarea hotelului TTS în curtea campingului Valea Zânelor – un spaţiu mult mai potrivit pentru o asemenea „desfăşurare de forţe”.

Prima ediție a Romania Historic Winter Rally (2017)

Deşi iniţial m-am bucurat la auzul prognozei meteo pentru weekend-ul cursei („vreme frumoasă”), temperaturile mult prea ridicate erau cât pe ce să transforme raliul dintr-un „winter” in unul „gravel”. Deja, duminică, „rănile” traseului deveniseră evidente, mai ales în viraje, unde zăpada lăsase loc macadamului.

Romania Historic Winter Rally 2020
Romania Historic Winter Rally 2020: dimineața…

Grila de start a oferit, şi în acest an, câteva surprize foarte plăcute. Dincolo de omniprezentele Ford Escort Mk1 şi Mk2, Porsche 911 şi BMW Seria 3 E30, câteva modele mai rare au atras atenţia.

Un Datsun 240 Z a fost aliniat la start de Karosar Team, din Cehia, fiind pilotat de un echipaj format din COUFAL Ondej (ex-pilot al echipe de uzina Skoda) şi STARY Jaroslav. În ciuda unor probleme iniţiale legate de funcţionarea celor trei carburatoare dublu corp, cehii au crescut rapid ritmul şi, în urma unui pilotaj spectaculos, au încheiat pe locul nouă la general.

Romania Historic Winter Rally 2020- ZIUA 1

Absolut savuroasă şedinţa tehnică ad+hoc de vineri dimineaţa, o grămadă ca la rugby deasupra compartimentului motor, desfăşurată într-o ceho-franceză desăvârşită şi soluţionată cu ajutorul unor gesturi şi onomatopee lămuritoare…

Romania Historic Winter Rally 2020
Romania Historic Winter Rally 2020: Paznicul Leilor (Peugeot 504 Coupe V6)

Subaru Impreza nu era la primul start în Romania Historic Winter Rally. În acest an însă, alături de cele două exemplare veterane a apărut un al treilea, într-o spectaculoasă configuraţie WRC 1998 Safari. Plus numele lui Kenneth Eriksson pe caroserie… Deși a început ziua a doua de concurs cu probleme la motor, echipajul Bernard MUNSTER – Charles MUNSTER a revenit în cursul după-amiezii și a încheiat raliul în fruntea clasamentului general. Victoria este cu atât mai spectaculoasă cu cât Bernard (în vârstă de doar optsprezece ani) a aflat ce maşină va pilota cu doar câteva zile înainte de start.

Romania Historic Winter Rally 2020 – ZIUA 2

Un alt model prezent în premieră la startul Romania Historic Winter Rally este Triumph TR8. Deşi a terminat doar pe locul 38, echipajul Francois LETHIER – Stephane PREVOT a oferit un adevărat show, fondul sonor fiind asigurat de motorul V8 din dotare.

Două exemplare Peugeot 504 Coupe V6 au apărat onoarea firmei franceze, locurile douăzeci, respectiv douăzecişiopt fiind destul de muncite.

Coechipieri cu Triumph-ul TR8, în cadrul echipei FYL Racing, membrii echipajelor GILLES Christian – SEVRIN Marc şi DUNOD Alban – DUNOD Athenais au ajuns cu bine la finalul raliului, pe trasee complet noi pentru ei.

Remarcabilă şi apariţia unei Lancia Beta Gr.4 (Team Marisa, echipaj CADAMAGNANI Karim – CADAMAGNANI Kayla). Deşi clasaţi pe locul 41 (ultimul dintre echipajele care au ajuns la finish), maşina merită un premiu de frumuseţe.

Romania Historic Winter Rally 2020
Romania Historic Winter Rally 2020: Lancia Beta Gr.4 (Team Marisa, echipaj CADAMAGNANI Karim – CADAMAGNANI Kayla)

 Podiumul final al raliului se prezintă astfel:

1              MUNSTER Bernard – MUNSTER Charles – Subaru Impreza 555

2              CHABLOZ Paul – REVAIS Christophe – BMW 325 iX

3              MARCY Gérard – HENRY Fabrice – Porsche 911 Safari

 

La capitolul minusuri aş menţiona reducerea la jumătate a numărului de treceri de duminică, pe PS Mica Siriu şi PS Korpas. Cunosc cel puţin un fotograf care a lăcrimat (discret…) din cauza acestei decizii… 🙂

Altfel, numai cuvinte de laudă participanţilor şi organizatorilor acestui eveniment! La cât mai mulţi concurenţi şi o mult mai bună mediatizare! Şi, nu în ultimul rând: multă, multă zăpadă!