Aniversare: 20 de ani Citroen Pluriel

C3 Pluriel
Citroën C3 Pluriel - prezentat la Solonul International Auto de la Paris în 2002.

Citroën a aniversat 20 de ani de existență a modelului C3 Pluriel. Lansat în mai 2003, la doar un an după C3, acest mic hatchback în trei uși a fost produs în 115.097 unități la uzina Villaverde între 2003 și 2010.

C3 Pluriel Cabriolet
C3 Pluriel Cabriolet

C3 Pluriel este un vehicul unic, disponibil în mai multe versiuni diferite, care a încorporat numeroase componente mecanice ale modelului C3, fără a face compromisuri în ceea ce privește confortul sau siguranța.

Vehiculul a fost ranforsat cu piese speciale pentru a garanta că pasagerii erau în aceeași siguranță ca și când s-ar fi aflat într-un vehicul închis. De asemenea, a fost dotat cu o serie de sisteme de asistență la condus, cum ar fi ABS și frânarea de urgență. În interior, avea tot confortul unei berline, cu patru locuri și o izolație fonică și termică sofisticată, toate într-un vehicul original. Cu parbrizul său lat și geamurile generos proporționate, C3 Pluriel oferea o vedere panoramică în toate versiunile sale. Iar tetierele decupate asigurau o vizibilitate excelentă, contribuind în același timp la designul original al vehiculului.

Cu acest vehicul nou, Citroën își arăta pasiunea pentru inovație. C3 Pluriel a fost votat vehiculul decapotabil al anului în 2003, anul lansării sale. Acest premiu a contribuit și mai mult la diferențierea lui C3 Pluriel față de concurență: decapotabila anului a fost, de asemenea, o berlină.

Cum s-a născut C3 Pluriel?

C3 Pluriel a fost inspirat de demonstrativul Pluriel, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din 1999. Cu acest vehicul nou, Citroën a încercat să facă tranziția de la concept la un vehicul de serie. Totul fără a se pierde caracterul original al conceptului și făcând cât mai puține concesii la necesitățile producției de masă.

Compactul Citroen ZX a aniversat 30 de ani de la debut

Pentru a face tranziția de la concept la produs, aproximativ 150 de persoane au lucrat împreună pentru dezvoltarea de soluții tehnice care să includă cât mai multe opțiuni într-un singur vehicul.

Un vehicul modular

Cu C3 Pluriel, Citroën a făcut încă un pas, depășind limitele modularității automobilelor. Vehiculul a venit într-o gamă fără precedent de configurații, cu un total de cinci versiuni. În configurația sa inițială, era o berlină cu linii fluide și volume generoase. Prin deschiderea acoperișului, se putea transforma într-o berlină panoramică, oferind senzația de spațiu deschis.

Jumătate de secol de la lansarea senzaționalului Citroen SM

Datorită plafonului flexibil, acesta s-a transformat rapid într-un cabriolet. În această configurație erau puse în evidență arcadele și se arăta adevărata personalitate a lui C3 Pluriel, creând senzația de libertate. Prin îndepărtarea arcadelor, C3 Pluriel a putut adopta și forma unui spider, o configurație surprinzătoare care a subliniat liniile clare ale acestui model.

În cele din urmă, prin îndepărtarea arcadelor și rabatarea scaunelor din spate, C3 Pluriel putea fi transformat într-un pick-up cu doar două scaune și un portbagaj deschis. Această gamă largă de opțiuni a conferit vehiculului o personalitate unică, adaptată oricărui capriciu. Era un vehicul pentru o aventură care dura toată ziua.

Idei originale

Acest vehicul versatil a fost în centrul mai multor campanii de profil înalt ale Citroën. În primul rând, un eveniment desfășurat în luna iunie a anului 2003, în cadrul căruia C3 Pluriel a făcut furori în oraș. Citroën a organizat un festival de scurtmetraje de cinci zile pe Parvis de la Défense: „Courts Singuliers, Courts Pluriels“. Acest eveniment a luat forma unui cinematograf drive-in, în cadrul căruia 20 de versiuni diferite ale modelului C3 Pluriel au fost expuse pe esplanada din față: vizitatorii puteau să intre înăuntru, să se așeze și să urmărească un scurt metraj.

Citroen CX a celebrat 45 de ani

O altă idee extraordinară de la Citroën: Căsătoriți-vă într-un C3 Pluriel. Din martie până în octombrie 2004, Citroën a oferit viitorilor miri șansa de a împrumuta gratuit un C3 Pluriel pentru weekendul nunții lor. Acest concept a fost reînnoit timp de mai mulți ani și a implicat modele noi, cum ar fi C4 și C5.

În cele din urmă, C3 Pluriel a adus un omagiu predecesorilor săi. În 2008, pentru a marca aniversarea a 60 de ani de existență a modelului 2CV, Citroën a lansat o ediție limitată a modelului C3 Pluriel – Charleston – ca omagiu adus modelului 2CV Charleston, lansat în 1980.

C3 Pluriel
Citroën C3 Pluriel – prezentat la Solonul International Auto de la Paris în 2002.

Citroen a aniversat un secol de existență