Turul Circuitelor 2019

Turul Circuitelor
Turul Circuitelor

Ediția inaugurală a raliului de regularitate „Turul Circuitelor” are loc pe data de 12 octombrie 2019.

Un alt fel de raliu de regularitate, „Turul Circuitelor 2019” include pe traseul său cele trei circuite din jurul Bucureștiului: Amckart-Tunari, Motorpark-Adâncata și ATA-Crevedia.

Pe etapele de legatură între aceste trei circuite se efectuează probe speciale – Teste de Regularitate – bazate pe viteza medie cu multiple cronometrări intermediare.

Numarul maxim prevăzut de participanti este de 75, aceștia fiindîmpărțiți pe categoriile Classic (vehicule fabricate până în 1989) și Youngtimer (fabricate după 1989).

Sâmbătă 12 octombrie prima mașină va lua startul pe Amckart Tunari la orele 08:30 unde se va derula  primul Test de Regularitate pe circuit. În continuare, participantii se vor îndrepta către Adâncata, la Motorpark România, unde vor ajunge începând cu orele 10.30, dar nu inainte a parcurge „Teste de Regularitate” stradale pe traseul respectiv. După parcurgerea primei probei pe cel de al doilea circuit și o pauză de cafea mașinile se vor îndrepta către Academia Titi Aur prima mașină fiind așteptată acolo la orele 13.30după ce va fi parcurs pe traseu alte „Teste de Regularitate” cu multiple cronometrari intermediare.

Ultimul „Test de Regularitate” se va efectua pe circuitul ATA care deja capătă o tradiție în domeniu. Participanții vor avea timp să servească o masă în așteptarea rezultatelor, ceremonia de premiere fiind prevăzuta pentru orele 16.30.

A fost o idee asupra căreia lucrez de mai mult timp și la care, pe o structură de raliu de regularitate sunt inglobate și probele de circuit. Logistica este foarte complexă, începând de la rezervarea circuitelor în aceeași zi simultan și până la conceptul competiției care va alterna cu plecarea la minut sau cu start simultan pentru mai mulți concurenti. Această muncă pentru detalii este una migăloasă, fiind primul eveniment de acest gen din țară. Însă, având în vedere că în spatele evenimentului este o echipă de profesioniști cu experiență mare în țară și în străinătate sunt convins că, după succesul răsunator al „Bucharest OnTrack Fest”, „Turul Circuitelor” va fi un alt eveniment de referință, alternând momentele de adrenalină cu cele de relaxare. Suntem convinși că pasionații vor îmbrățisa „Turul Circuitelor” incă de la prima editie”, a declarat Georgios Ladopoulos, care conduce echipa de organizare a evenimentului.

Regulament de participare poate fi consultat AICI

Detalii suplimentare office@justclassics.ro

 

———————————

 

Partenerii evenimentului: BCR Leasing, MotorClasicMagazin&Youngtimer, AutoStiri.ro, MOTUL, Just Classics Motorsport, Legal Racing, AGORA Floreasca, California Superbike School, Engino Romania, Absolut Print Company.