Ultra luxosul Stutz Blackhawk celebrează jumătate de secol

În urmă cu jumătate de secol la Waldrof Astoria din New York, bankerul James O’Donnell revitaliza brand-ul auto american Stutz prezentând cu această ocazie modelul ultra luxos Blackhawk.

La începutul anilor ’60 după ce a părăsit compania auto americană Chrysler, designer-ul american Virgil Exner a fost nevoit să-și caute alți colaboratori din domeniul auto. În anii precedenți, acesta a reușit să se facă cunoscut în special prin creearea stilului Forward Looks care a influențat decisiv design-ul auto, printre multe alte inovații, dar un atac de cord și o serie de proiecte care au scăpat din mână au avut un efect negativ asupra carierei sale. Apoi a lucrat ca și consultant până în anul 1963, când a fost din nou nevoit să-și întrerupă activitatea.

Împreună cu fiul său, Exner a realizat unele modele senzaționale din punct de vedere stylistic pentru cei mai faimoși constructori auto americani din perioada interbelică Duesenberg, Stutz și Packard. Desenele, publicate într-o revistă de specialitate către finalul anilor ’60, au stârnit interesul bancherului James O’Donnell, care încerca să câștige un loc în industria auto. După ce Exner însuși a fost implicat în încercările, în cele din urmă, nereușite de a revitaliza brand-ul Duesenberg, alegerea pentru colaborarea celor doi a căzut în cele din urmă pe marca Stutz.

Deși noua companie nu avea nicio legătură juridică sau organizațională cu compania Stutz Motor Car Company, care, în ciuda bunei reputații a încetat producția automobilelor în 1936, numele nu mai era protejat de legea mărcilor comerciale și, prin urmare, era disponibil în mod liber.

În urmă cu 100 de ani își făceau debutul primele modele de lux

Drept mărturie a colaborării lui Virgil Exner cu nou creata firmă Stutz în august 1968 al lui  James O’Donnell a fost ultra luxosul model Blackhawk lansat la Waldrof Astoria din New York în ianuarie 1970.

Design-ul noului Stutz Blackhawk creat de Exner avea ca elemente distinctive grila frontală impozantă, farurile și semnalizatoarele individuale șă roata de rezervă „trunchiată”.  Modelul american beneficia de o caroserie de tip coupe cu 2+2 locuri de dimensiuni generoase (Lxlxh 5.760×2.005×1.370), realizată manual de către carosierul Padane din Modena (Italia) iar din anul 1972 la carosierul Saturn din Cavallermaggiore, în apropiere de Torino, Italia.

Dacă caroseria era realizată în Italia, partea mecanică al lui Stutz Blackhawk era de origine americană fiind împrumutată de la modelul contemporan Pontiac Grand Prix având un propulsor V8 de 7.5L care în urma unor îmbunătățiri reușea să dezvolte 425 CP și care era asociat cu o transmisie automată Turbo Hydramatic cu 3 trepte și convertizor hidraulic plus diferențial autoblocant. Suspensia față era prevăzută cu brațe trapezoidale duble și arcuri elicoidale iar cea din spate cu axă rigidă, brațe longitudianale. Sistemul de frânare era servoasistat și dotat cu discuri iar direcția era de tipul cu recirculare de bile servosistată și demultiplicare variabilă. În ciuda greutății mari de 2.300 kg, automobilul american reușea să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8.7 secunde și să atingă o viteză maximă de 210 km/h.

Buick Y-Job creat de Harley Earl împlinește 80 de ani

Interiorul ultra luxos atât în ceea ce privește calitatea materialelor utilizate la finisare (ornamente placate cu aur de 24 de carate, lemn de arțar și nucă și lemn pentru planșa de bord, console și uși, lână și nurcă pentru covorașe, mochetă și unele accesorii) dar și echipamentul de dotări (tapițerie din piele Connolly, reglaje electrice pentru scaune, acționare electrică a geamurilor, brichetă de trabuc, mini bar în partea din spate, ceas pe butucul volanului). Alte dotări speciale care merită amintite: controlul automat al farurilor cu senzor de crepuscul, lămpi pentru viraje, aer condiționat automat cu două nivele, amortizoare reglabile Superlift, trapă electrică, cruise control, închidere centralizată a portierelor, alarmă antiefracție, și un sistem audio quadrafonic Lear Jet AM / FM de înaltă performanță. Primele exemplare ale modelului erau dotate cu jante speciale de 17 țoli și pneuri run-flate Firestone LXX.

La debut modelul American a fost oferit în varianta de caroserie coupe iar ulterior clienții puteau opta și pentru variantele cabrio și sedan. Prețul de bază era unul destul de ridicat fiind de 22.000 $ dar care putea ajunge până la 50.000 $ în cazul versiunii full option. Acest lucru nu i-a descurajat însă pe VIP-urile din acea perioadă că să achiziționeze cel puțin un exemplar de Stutz Blackhawk precum: Elvis Presley, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Johnny Cash, Erik Estrada, Jerry Lewis, Al Pacino, Paul McCartney, Barry White, Tom Jones sau George Foreman. Merită amintit faptul că și omul de afaceri Ion Țiriac are în colecția sa impresionantă un exemplar de Stutz Blackhawk din a IV-a serie fabricat în anul 1974.

Un exotic și rar Tucker 48 scos la licitație în ianuarie 2020

Între anii 1971 – 1987, Stutz Blackhawk a fost fabricat în șapte serii diferite și într-un număr de circa 600 de exemplare. Dacă primele cinci serii (1970 – 1979) au fost realizate pe baza modelului Pontiac Grand Prix, ultimele două serii (1980 – 1984 și 1985 – 1987) utilizau platformele modelelor contemporane Pontiac Bonneville și Oldsmobile Delta 88 precum și cu diferite motorizări V8 cu capacități cuprinse între 5 și 7.5L.

Foto: Stutz; Arhivă; Auto Retro Passion