MODELE CU TRACȚIUNE INTEGRALĂ ÎNCADRATE CA VEHICUL ISTORIC

Chiar dacă în unele țări europene nu se poate vorbi de anotimpul iarna în adevăratul sens al cuvântului, sezonul rece este prezent cu precădere în zonele muntoase din unele țări de pe continentul European inclusiv în România.

Datorită acestui fapt, pentru pasionații sporturilor de iarnă și în același timp colecționari de automobile clasice din țara noastră, ne-am gândit să venim în sprijinul acestora pentru a găsi mai ușor un automobil cu tracțiune integrală cât mai adecvat cerințelor lor din oferta bogată de modele ale producătorilor auto și care erau la modă în anii ’80 realizând în acest scop o listă cu acestea.

În acest caz, nu ne vom referii la modelele de tip off road ci la modelele normale care oferă un confort bun la rulare și siguranță pe carosabil acoperit cu zăpadă dar fără să ofere posibilitățile ridicate pentru escapadele pe teren accidentat precum oferă modelele din clasa off road.

La începutul anilor ’80, producătorii auto au început să introducă tracțiunea integrală pe  modelele „normale” din majoritatea claselor începând cu clasa mini cu modele gen Fiat Panda 4×4 și până la clasa lux precum Audi V8 sau sport ca Porsche 911(seria 964) Carerra 4. Citiți articolul complet aici https://auto-retro-passion.ro/modelele-istorice-cu-transmisie-integrala-din-anii-80/

Foto: Producători