Licitația Bolaffi: record pentru Fiat-ul Panda 4×4 ex-Giovanni Agnelli

Rezultat surprinzător la ultima licitație desfășurată de Bolaffi în weekend-ul trecut, unde un Fiat Panda 4X4 care a aparținut fostului președinte al concernului italian Fiat – Giovanni Agnelli în perioada 1966 – 1978, a fost achiziționat pentru o sumă record.

În urma numeroaselor oferte interesante și disputate între diverși ofertanți din timpul licitației organizate în weekend-ul trecut în orașul piemontez Torino, un Fiat Panda 4×4 Trekking din 1993 de culoare argintiu metalizat, a fost achiziționat pentru suma record de 37.000 de euro.

Aflat într-o stare destul de bună și cu puțini kilometri rulați, Fiat-ul Panda 4×4 Trekking dispunea de profile duble albastre și negre tipice pentru automobilele comandate de Giovanni Agnelli și avea trecut în carte ca prim proprietar numele avocatului.

Fiat Regata, un nume inspirat din sporturile nautice

Titlul de „top lot” al licitației italiene a fost obținut de un rar Porsche 911 Speedster Turbo Look model 1989 aflat în stare nouă și vândut pentru un preț de 190.000 de euro. În lista celor mai prestigioase și exclusive modele achiziționate în cadrul acestei licitații se mai află un Porsche 993 Turbo din 1996 achiziționat pentru suma de 126.000 euro și un Fiat 500 Capri cu o caroserie inspirată din cea realizată de Castagna pentru istorica versiune Spiaggina și pentru care noul proprietar a plătit suma de 30.000 euro, fiind cel mai mare preț plătit vreodată la o licitație pentru un model 500 non Abarth.

De remarcat este și rezultatul obținut de un Talbot Sunbeam Lotus 2.2 fabricat în 1980, descoperit recent într-un garaj după ce ani de zile a fost neglijat. Automobilul „barn find”  a fost vândut fără rezervare pentru un preț de 11 500 de euro, reprezintă un model iconic pentru pasionații modelelor de raliuri și pe care noul proprietar îl va supune unui amplu proces de restaurare pentru a putea participa în competițiile rezervate modelelor istorice.

Foto: Bolaffi