Un show car Opel Corsa A GT ajuns la Rüsselsheim

La Salonul Auto de la Frankfurt din 2019, alături de noua generație a modelului Corsa, Opel a expus un exemplar din prima generație Corsa în versiunea GT de culoare galbenă. Este vorba despre un exemplar cu o poveste mai puțin obișnuită.

Vizitatorii Salonului Auto de la Frankfurt, au putut admira la standul Opel, noua generație a modelului Corsa până aproape de 22 septembrie, însoțită de un exemplar din prima generație al aceluiași model, cu un istoric care trebuie descris. Este vorba de un Corsa A GT de culoare galbenă, original, perfect conservat și protagonist al unei călătorii romantice în timp.

Totul a început cu dorința diviziei heritage al lui Opel de a expune la acest eveniment un exemplar cu personalitate a modelului din clasa mică, care de-a lungul anilor a devenit un adevărat model emblematic pentru marcă, precum și una dintre referințele din aceast segment de piață.

Decizia finală a echipei a fost pentru Corsa A GT, prima versiune sportivă a primei generații a modelului. Astfel, după o lungă și meticulosă cercetare, echipa de la Opel identifică exemplarul potrivit pentru a pleda cauza nobilă. Exemplarul găsit se afla într-un mic garaj în orașul Porto din Portugalia.

Odată ce mașina este văzută pe viu de către specialiștii echipei heritage Opel, aceștia rămân uimiți de starea foarte bună a acestui exemplar fabricat în urmă cu mai mult de 30 de ani: fără semne de rugină, caroseria perfectă și interior în stare excelentă.

Totuși, cel mai surprinzător rămâne kilometrajul care indică doar 38.000 km parcurși. Din acel moment, tot ce a mai rămas de făcut a fost de a-l convinge pe proprietar să vândă mașina iar apoi să o ducă la sediul central Opel din Germania. După încheierea negocierilor care nu au fost ușoare, călătoria spre Germania începe printr-un itinerariu tip road-map.

Pe parcursul primilor kilometri apar câteva îndoieli că martorii luminoși din bord funcționează corect, în special indicatorul de benzină, care se stinge foarte încet. În realitate, acesta încă își îndeplinește datoria foarte bine mai ales că, Corsa GT nu este deosebit de însetat. În virtutea greutății reduse, consumul depășesc rareori 6 litri / 10 km.

După ce echipa heritage Opel a traversat străzile fermecătoare ale Parque Natural de Montesinho, prima oprire este în satul liniștit de munte din Vinhais. Apoi începe etapa de apropiere a Spaniei, pentru a ajunge la Bilbao ca mai apoi să se îndrepte spre Zaragoza, un oraș cu o legătură puternică cu brandul. Corsa A GT este adusă la uzina de producție PSA, unul dintre principalele centre de producție ale Grupului. De fapt, la această fabrică, sunt produse noile Corsa și SUV-urile Mokka X și Crossland X. După un tur rapid al liniei de asamblare, echipa s-a îndreptat spre orașul Barcelona unde au fost vizitate câteva locuri simbolice ale orașului, precum Sagrada Familia. Următoarea oprire a fost în orașul elvețian Basel iar călătoria s-a încheiat la Rüsselsheim, unde Corsa A GT a fost primit într-o atmosferă de mare sărbătoare.

Foto: Opel