Mustang-ul Eleanor din filmul „Gone in 60 Seconds” scos la licitație

Poate avea vreun sens să dai un nume automobilelor, de exemplu, într-o evadare organizată împotriva echipajelor de poliție? Cel mai bun exemplu în acest sens este filmul „Gone in 60 Seconds”, când vedeta auto a fost numită Eleanor, de fapt un Ford Mustang GT 500 din 1967. În curând, acesta va fi scos la vânzare prin intermediul casei de licitații americane Mecum.

Chiar și personajele cu adevarat dure dau nume automobilelor, cel puțin hoții din jurul personajului principal Memphis Raines(interpretat de Nicolas Cage) în filmul de acțiune „Gone in 60 Seconds” din anul 2001 și care s-a dorit a fi un remake la clasicul film cu același nume din 1974.

Un furt organizat de 50 de automobile sport și de lux, îi ține pe hoți și polițiști în permanentă acțiune în acest film. Pentru a identifica fiecare automobil în timpul planificarii furturilor și pe parcurs, acestea primesc fiecare câte un nume. Eroul, nu atât de secret al acestei flote auto de film este un Ford Mustang GT500 model în 1967 care a purtat în film numele de Eleanor.

Licitație record pentru un Fiat Panda 4×4

Pentru acest film au fost realizate special un număr de 11 exemplare al acestui model pentru a putea fi utilizate de cascadori în timpul filmărilor și care toate arătau identic. Exemplarul scos la licitație are numărul de șasiu 7R02C179710, a fost condus de Nicolas Cage în timpul filmărilor și folosit în close-up-uri, afișe și materiale promoționale fiind totodată inițaiatorul unei noi tendințe în Resto Modding.

5 BMW M3 Lightweight din colecția lui Paul Walker scoase la licitație

Modificat de specialiștii de la Cinema Vehicle Services(CVS), designul mașinii este literalmente o operă de artă. Cunoscutul designer Steve Stanford a schițat desenul conceptual original pentru acest automobil înainte ca vehiculul să fie adus la viață de către cei de la CVS. Aceștia au implementat la exteriorul Mustang-ului un kit aerodinamic compus dintr-o grilă frontală și un spoiler realizate din fibră de sticlă și care aveau incorporate proiectoare PIAA driving lights de mare putere, capota compartimentului motor bombată, praguri aerodinamice laterale și fante de aerisire pe părțile laterale din spate și în montanții spate. Suspensia față a fost coborâtă și ranforsată iar sistemul de direcție clasic a fost înlocuit cu de tipul cu cremalieră. De asemenea au fost montate frâne cu discuri pe ambele punți și jante Schmidt de 8×17 inch în stil Cobra și pneuri Goodyear Eagle F1. Pentru a asigura performanțe ridicate, exemplarul de față a fost dotat cu un motor Ford de 351 cubic inch și 400 CP asigurat de un cadru special de la Total Control Products, LLC.

Un McLaren F1 LM vândut cu peste 20 de milioane de dolari

Acest exemplar este în stare originală la interior, cu excepția unui aparat de măsură Autometer Sport Comp Monster, a butonului Sh-Baby-Go de pe maneta schimbătorului de viteze, a comutatorului pentru activarea sistemului de injecție și a stingătorului. După ce a trecut printr-o restaurare completă, Ford-ul Mustang GT500, a parcurs doar 90 de mile (aproximativ 145 de kilometri) iar casa de licitații americană ne asigură că în ciuda unei reglări extinse a motorului, Mustang Eleanor este „Easy to use in traffic“(Ușor de tilizat în trafic). Mecum Auctions nu afișează un preț de pornire pentru licitație pe site-ul său dar doritorii pot plasa oferte online și chiar solicita o plată în rate.

Foto: Mecum Auctions