Transylvania Classic 2021 se desfășoară pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu

Transylvania Classic 2021 se desfășoară pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu. Ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania CLassic, dedicat mașinilor clasice, celor din categoria youngtimer și  desigur, mașinilor electricte, se va desfășura între 12 și 14 august pe cele mai frumoase drumuri din Sibiu.

Între 12 și 14 august orașul Sibiu este din nou punctul de întâlnire al pasionaților de mașini clasice, dar și a celor care vor să descopere noile modele electrice.

59 de echipaje la start

La ediția din acest an a raliului de regularitate Transylvania Classic sunt de înscrise deja 59 de echipaje, 15 dintre ele fiind înscrise în competiția dedicată mașinilor electrice. Înscrierile sunt încă deschise până în săptămâna evenimentului și se pot face pe site-ul oficial transylvaniaclassic.com.

Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.

Timp de două zile concurenți vor descoperi un traseu spectaculos și plin de provocări în competiția care pune orașul Sibiu și pe harta celor mai importante evenimente internaționale dedicate mașinillor istorice și mașinilor electrice.

Program Transylvania Classic 2021

Startul festiv al competiției este programt joi, 12 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu, echipajele urmând să facă un tur demonstrativ pe străzile din centrul orașului.

Vineri, 13 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari pentru a ajunge apoi din nou în Piața Mică din Sibiu.

Gabriel Cotârlea și Darius Borș au câștigat Transylvania Classic 2020

Sâmbătă, 14 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00.

După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.

„Și în acest an etapa de la Sibiu face parte din calendarul FIVA și acest lucru ne ajută la promovarea evenimentului pe plan internațional. Este încă un an complicat, cu numeroase restricții de călătorie, ceea ce face ca numărul echipajelor internaționale să nu fie atât de mare. Sunt însă bucuros că avem din ce în ce mai mulți participanți la categoria de vehicule electrice și mai mult ca sigur și anul acesta vor fi peste 60 de mașini la startul competiției, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Transylvania Classic 2021 se desfășoară în perioada 12 – 14 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Transylvania Classic 2021 este o competiție dedicate mașinilor clasice și electrice susținută de Orange.