MINI & câțiva iubitori celebri ai mărcii

Anul acesta marca MINI sărbătorește 60 de ani de la apariție. Simpaticul automobil este cu siguranță un simbol, atfel încât și celebritățile s-au îndrăgostit de el de-a lungul anilor. Mai jos sunt câțiva posesori celebri, printre care se regăsesc unii de care probabil știați cu toții și alții de care probabil că nici nu vă așteptați să aibă un MINI. 

Rowan Atkinson

Despre Mr. Bean știm cu toții că avea un simpatic MINI care a apărut în majoritatea filmelor sale. În culoarea Austin Green și cu capota negru mat, era vorba despre un simpatic MINI 1000 din 1976.

Timo Mäkinen

Și despre Timo Mäkinen și al său MINI s-a mai auzit cu siguranță. Ei participau împreună la raliuri și, poate printre cele mai celebre momente din istoria sporturilor cu motor, în 1967, Timo Mäkinen a condus MINI – ul său cu viteză mare prin faimoasa etapă Ouninpohja a celor 1000 de lacuri, cu capota deschisă. Și a și câștigat.

Și dacă despre ei ar cam fi trebuit să știe toți fanii MINI, cine ar fi crezut că piloți și producători auto faimoși au avut și ei MINI?

Ei bine, Enzo Ferrari, Ferruccio Lamborghini, Niki Lauda sau Jim Clark s-au îndrăgostit și ei de simpaticul automobil la un moment dat, încât au considerat că este obligatoriu să aibă unul în colecție. Enzo Ferrari afirma chiar că era unul dintre automobilele sale preferate.

Enzo Ferrari & Alec Issigonis

Ferruccio Lamborghini  

Niki Lauda

Jim Clark

Mary Quant – vă spune ceva numele ei? Ea a adăugat “mini” lângă cuvântul fustă, astfel încât fusta scurtă a devenit fustă mini. Și ce automobil credeți că conducea? Exact, un MINI.

Mary Quant

Pe lângă actori, cântăreți, piloți de curse, Alec Issigonis și John Cooper aveau și ei un MINI al lor. Era, cumva, de așteptat.

Alec Issigonis

John Cooper