Un Jaguar XK120 Ex-Stirling Moss în oferta unui dealer

Da, aiți citit corect. Este vorba despre un Jaguar XK120 din 1952 în varianta de caroserie coupe care a fost cândva ″mașina de serviciu″ al lui Sir Stirling Moss și care acum se află la vânzare în oferta dealerului britanic Fiskens specializat pe automobile exclusive.

Mai mult, varianta sa unică de vopsea bicoloră într-o combinație de două tonuri, verde cu crem, a fost aleasă chiar de pilotul britanic în anul 1952.

În calitate de pilot oficial pentru Jaguar, exemplarul de față a fost chiar automobilul pe care compania britanică l-a încredințat ​​pentru ca Stirling Moss să poată călătorii personal la cursele din sezonul competițional al anului 1952.

Cu toate acestea, după cum arată fotografia de mai sus, se pare că Stirling Moss a concurat și în unele curse cu respectivul Jaguar XK120. În cadrul acelei fotografii este surprins Stirling Moss la volan alături de John Cooper în respectivul Jaguar XK120. Fotografia a fost realizată în cadrul cursei Daily Express Rally din 1952, în care echipajul a terminat pe primul loc la clasa automobilelor cu caroserie ″închisă″ cu motoare de peste 3 litri și pe locul 13 la general.

O dovadă suplimentară că acest exemplar de Jaguar XK120 s-a aflat în proprietatea pilotului britanic este fotografia președintelui Jaguar din acea perioadă, Sir William Lyons, care înmânează automobilul chiar lui Stirling Moss și care este inclusă în vânzarea automobilului.

Într-adevăr, aceasta este doar o parte a dosarului istoric impresionant care însoțește acest Jaguar XK120 la vânzare, inclusiv un manual original de intreținere și care are semnătura lui Moss.

Excelent întreținut, acest Jaguar are încă placuța cu numărul de înmatriculare LVC 345 pe care o avea când acesta era nou.

Pentru cunoscători nu este surprinzător faptul că dealerul Fiskens oferă acest XK120 foarte special cu preț doar ″la cerere″ și care cu siguranță este peste cotația actuală a modelului sport  de la Jaguar.

Foto: Motorsport Images / Fiskens