FIVA își arată îngrijorarea față de efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19)

Într-o scrisoare adresată membrilor, președintele FIVA, Tiddo Bresters în numele Comitetului General al FIVA își exprimă îngrijorarea cu privire la efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19) asupra mișcării retro la nivel mondial.

„Criza provocată de COVID-19 este acum o pandemie, care pare să aibă un impact asupra aproape fiecare de pe glob. Gândurile noastre sunt la  rudele victimelor coronavirusului și la cele care sunt grav bolnave, în orice țară.

Multe evenimente, inclusiv târguri importante, sunt anulate sau amânate. Ne putem imagina ce dezamăgire trebuie să fie aceasta pentru cluburi, organizatori și participanți, pe lângă toate pagubele materiale suferite.

Comisia noastră pentru evenimente a transmis deja un mesaj membrilor și organizatorilor despre consecințele evenimentelor FIVA

Criza va avea consecințe mai mari și imprevizibile pentru lumea vehiculelor istorice.

Vă rugăm să monitorizați impactul crizei COVID-19 asupra dvs., membrilor dvs. și asupra întregii mișcări istorice a vehiculelor din țara dvs. și informați-ne activ în următoarele săptămâni despre aspecte precum:

• Organizarea evenimentelor, de către cluburi sau de către organizațiile profesionale.

• Consecințele asupra întreprinderilor din sectorul vehiculelor istorice și dacă acestea sunt în sfera de aplicare a oricărui program de compensare financiară oferit de guverne pentru atenuarea impactului economic negativ.

• Dar și: dacă sunteți implicat în vreo inițiativă de caritate în sprijinul luptei împotriva COVID-19, cum ar fi ASI, ANF-ul nostru, consultați AICI

De asemenea, invităm membrii noștri profesioniști să împărtășească cu noi provocările cu care se confruntă. Perspectiva pe care o oferiți va fi folosită pentru a determina dacă și cum putem oferi sprijin în timpul crizei.

Va ajuta, de asemenea, să ne adaptăm strategia pentru perioada în care, sperăm, criza să se termine și societatea va începe să funcționeze din nou normal.  Orice s-ar întâmpla în continuare, asigurați-vă că vehiculele noastre istorice vor supraviețui acestei crize, la fel și pasiunea noastră.

Între timp, vă dorim sincer să rămâneți în siguranță și sănătoși.

Vă rugăm să luați acest sfat înțelept de la domnul Zong, președintele ANF din Republica Populară Chineză:

„Conform experienței Chinei, dumneavoastră și familia dvs. trebuie să rămâneți acasă.

Acesta este cel mai sigur. Deoarece virusul este omniprezent, orice supraveghere poate duce la dezastru ”.

Pentru mai multe informații despre COVID19: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019