Mazda coupe – 60 de ani de proiectare vizionară și plăcere în conducere

Coupe-ul a reprezentat de-a lungul deceniilor formatul preferat pentru designul auto atractiv și vizionar. Producătorii de astfel de modele, care au în mod tradițional două uși și sunt mai scurte și mai sportive decât berlinele comparabile, tind să se concentreze mai mult pe stil, precum și pe structuri care îmbunătățesc performanța, cum ar fi rigiditatea, aerodinamica și reducerea greutății – toate elementele centrale ale filozofiei produselor Mazda.

De fapt, producătorul auto japonez a stabilit, încă de la început, repere de tip coupe. Primul său automobil din istorie a fost chiar un model coupe. Practic și accesibil, modelul R360 cu două uși, de 2,96 m lungime, avea un design elegant și era distractiv de condus. Combinația respectivă a creat practic un bestseller, captând 65% din segmentul microcar („kei”) al Japoniei și 15% din piața internă în 1960, anul lansării sale. Coupe-ul Carol P360, care avea un ampatament mai lung și un motor cu patru cilindri, s-a alăturat gamei Mazda în 1962 cu un succes comparabil.

Era coupe-ului cu motor rotativ

Primul model performant al companiei nipone a fost, de asemenea, un model coupe. Dezvăluit la Salonul Auto de la Tokyo din 1964, modelul Cosmo Sport / 110S ajunge să fie comercializat în 1967, fiind primul automobil de serie din lume cu un motor rotativ cu două rotoare și totodată al doilea model disponibil echipat cu un motor rotativ Wankel. Având în vedere că look-ul spațial se potrivea excelent cu sunetul motorului asemănător cu cel al unei turbine, a fost începutul unei epoci ilustre de modele coupe sportive cu motoare rotative neconvenționale pentru Mazda. Cu avangardistul model Cosmo Sport, producătorul Mazda și-a făcut debutul în competițiile sportive.

Marele succes comercial la nivel international pentru Mazda va veni însă odată cu lansarea modelelor din seria Familia / R100 și Capella / 616 / RX-2 – precursorii modelelor din zilele noastre Mazda 3 și Mazda 6, împreună cu modelele Grand Familia / 818 / RX-3. Mazda și-a dotat aceste modele cu motoare rotative începând din anul 1968, iar designul lor de inspirație italiană a atras pe foarte mulți cumpărători care au ridicat în acest fel vânzările companiei Mazda la peste 300.000 de unități.

Și mai uimitor a fost coupe-ul Luce R130 introdus în 1969. Proiectat de Giorgetto Giugiaro care lucra pentru studiourile Bertone și care anterior proiectase modelul Familia, a fost singurul model cu motor rotativ cu tracțiune față de la Mazda și care în prezent este căutat de mulți colecționari auto. Poziționat în gamă deasupra modelelor RX-2 și RX-3, Luce R130 a fost înlocuit în anul 1972 cu modelul RX-4.

Comercializat ca un model luxos și sportiv în același timp, varianta coupe hardtop a fost disponibilă cu un rotativ „AP” (anti-poluare) care îmbunătățea emisiile și economia de combustibil. Același motor a echipat inclusiv modelele RX-3 și Cosmo / RX-5 lansate în 1975 ca variante coupe în 3 volume și coupe fastback. Motoarele rotative dezvoltau în funcție de versiune puteri cuprinse între 110 și 135CP iar mulțumită greutăților reduse de 900-1.100 kg, modelele înregistrau performanțe respectabile pentru acea perioadă.

R360 Coupe primul model Mazda a celebrat 60 de ani

Model sportiv unic

Constructorul din Hiroshima a continuat această tradiție cu modelul RX-7 lansat în 1978 a carui caroserie coupe în configurație cu 2+2 locuri beneficia de un design unic în formă de pană și care la partea din spate avea o lunetă în formă de cupolă. Sub capota primului model sport de mare serie de la Mazda se afla un motor rotativ complet reproiectat. Cu o structură ușoară și cu o distribuție a greutății aproape perfectă, modelul sport RX-7 dispunea de o manevrabilitate excelentă.

Cu succese înregistrate atât din punct de vedere commercial cât și în competiții, modelul RX-7 a fost fabricat în trei generații diferite ajungând spre finalul carierei să fie echipat cu un motor rotativ supraalimentat cu două turbocompresoare și să înregistreze performanțe de înalt nivel asemanătoare cu cele ale unor modele din categoria supercar. Cu aproximativ 811.000 de exemplare produse, RX-7 rămâne cel mai de succes model dotat cu motor rotativ.

Mai puțin cunoscut este însă exclusivul model Eunos Cosmo, un coupe luxos și sportiv în același timp rezervat doar pieței din Japonia. Construit între anii 1991-1995, Eunos Cosmo a  fost singurul model de serie cu motor rotativ cu trei rotoare. Denumit „20B-REW”, acest motor dipunea de supraalimentare cu două turbocompresoare și dezvolta 300CP fiind cel mai mare motor rotativ de serie.

Același model Eunos Cosmo avea implementate numeroase soluții tehnice avansate aplicate în premieră, precum primul sistem de navigație GPS încorporat și un display cu ecran tactil. Un alt model exclusiv pentru piața japoneză, a fost mini coupe-ul Autozam AZ-1, remarcabil în felul său. Cu o greutate de numai 720 kg, exclusivul model era propulsat cu ajutorul unei unități turbo de mică capacitate amplasată central. Dezvoltat sub conducerea lui Toshihiko Hira, managerul de proiect al popularului model roadster MX-5, mini coupe-ul dispunea de uși cu deschidere tip gullwing într-un segment personificat de modele citadine cunoscute în Japonia ca kei sau „boxes on wheels”.

Acesta exclusivități au devenit în timp lucruri tradiționale Mazda, căutând mereu noi modalități de a face ca modelele coupe să arate și să se conducă special. Mazda 929 Coupe (1982-86), cu geamurile din spate în stil „lowerable opera” din montanții spate, este un alt exemplu în acest sens. Stilul modelului MX-6 (1987-97) și roțile spate direcționale oferite opțional reprezentau deasemenea caracteristici exclusive. Tot la acest capitol merită menționat și modelul compact MX-3 (1992-98) disponibil cu motorul K8 de 1,8 litri, cel mai mic V6 aflat în producție de serie vreodată.

Mazda MX-5 aniversează 30 de ani

Crossovere coupe vizionare

Chiar și în prezent, Mazda și-a extins gama de modele de tip crossover cu design spectaculos, considerate pe scară largă un fenomen din secolul XXI. Până la aceste modele, Mazda a mai avut în gama sa modele exclusive precum 323F (1989-98), o berlină compactă familială cu 5 uși, design sportiv în formă de pană și faruri retractabile, Xedos 6 (1992-99) un model din clasa medie superioară care a mers pe o combinație dintre coupe și berlină dar și RX-8 (2003-12), un model sport „quad coupe” cu două rânduri cu uși freestyle, care au demonstrat din nou exclusivitățile companiei atunci când vine vorba de design.

Astăzi Mazda continuă această tradiție cu modele exclusive precum MX-5 RF („Retractable Fastback”). La fel ca în generația anterioară MX-5 Roadster Coupe, hardtop-ul unic al RF-ului oferă celui mai popular roadster din lume confortul unui coupe tradițional. În cursul acestui an, producătorul auto va lansa Mazda MX-30, un coupe crossover electric care combină un design sportiv (inclusiv ușile din spate freestyle) cu versatilitatea unui SUV. Până la demararea efectivă a producției, MX-30 a reușit deja să câștige un premiu de design Red Dot.

Foto: Mazda