Salonul Bremen Classic Motorshow 31 ianuarie – 2 februarie 2020

Salonul Bremen Classic Motorshow reprezintă primul eveniment care deschide calendarul din Germania al noului sezon. La ediția din acest an care se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 2 februarie sunt așteptați pe malul fluviului Weser peste 45.000 de fani ai vehiculelor istorice.

Pe o suprafață de peste 46.000 metri pătrați, vizitatorii salonului pot găsi expuse numeroase automobile și motociclete clasice majoritatea aflate de vânzare la dealer specializați sau persoane private, comercianți de piese și accesorii noi sau second hand, literatură, cluburi auto – moto și furnizori de servicii.

La ediția din 2019 a salonului german au fost prezenți un număr de 677 de expozanți din 12 țări diferite. Oferta automobilelor și motocicletelor clasice expuse pentru vânzare este una vastă, în special cele ale producătorilor germani, britanici și suedezi majoritatea modelelor fiind din anii ’70, ’80 și ’90.

Tematica auto principală de la ediția din acest an este intitualată Modelele rivale de-a lungul istoriei automobilului și dedicată celor mai cunoscute rivalități dintre modelele din segmentul sport din istoria automobilelor. Cine a fost mai frumos, mai rapid sau doar mai practic? În acest sens vor fi expuse un număr de șapte perechi, începând de la Ford Capri – Opel Manta, trecând apoi la Opel Kadett GT / E – Volkswagen Golf GTI și până la Ferrari F40 – Porsche 959. De asemenea nu vor lipsi nici perechile rivale din cele mai cunoscute competiții precum BMW M3 – Mercedes 190 2.5 Evo.

Salonul Retromobile Paris 5-9 Februarie 2020

Deviza specială a spectacolului pe ″două roți″ din acest an este 70 de ani de cultură a scuterului în Germania. Pe lângă aceasta un loc aparte îl va reprezenta și expoziția intitulată Tradiția vietnameză cunoscută de pe social media. Martin Klein, ale cărui tutoriale YouTube îi ajută acum pe pasionați să descopere cum acesta a călătorit cu scuterul Simson până la Hanoi, unde membrii clubului local Simson l-au ajutat să restaureze în cele mai mici detalii scuterul său care nu se găsea într-o stare prea bună și originală încă înainte de a porni în această călătorie. migratorie care a fost demontată pentru secțiuni ale rutei de călătorie.

Salonul german va deschis pentru vizitatori în toate cele trei zile între orele 9:00 și 18:00 iar prețul biletului va fi de 16 euro pentru o zi sau pentru 24 de euro poate fi cumpărat un bilet pentru două zile. Toate informațiile suplimentare sunt disponibile pe pagina principală a evenimentului

Foto: Bremen Classic Motorshow