Salonul Automotoretro Torino a 38-a ediție

În perioada 30 ianuarie – 2 februarie s-a desfășurat o nouă ediție a cunoscutului salon italian Automotoretro de la Torino dedicat vehiculelor istorice și de colecție. Cei circa 73.000 de vizitatori sosiți în weekend-ul care tocmai s-a încheiat reprezintă un record pentru salonul piemontez.

Deschiderea oficială a celei de-a 38 ediții a salonului Automotoretro a fost inaugurată de către actorul italian Remo Girone, cel care l-a interpretat recent pe Enzo Ferrari în filmul „Le Mans ’66 – Marea provocare” de James Mangold, alături de Matt Damon și Christian Bale.

La ediția din acest an fost prezenți oficial un număr de circa 20 producători auto și moto iar conform tradiției, în prim plan s-au aflat producătorii auto italieni cu numeroase modele istorice prestigioase aflate în propriile colecții ale diviziilor de tip heritage.

A 36-a ediție a Salonului Auto e Moto d ‘Epoca de la Padova

Desfășurată în mod tradițional în cadrul complexului expozițional Lingotto Fiere din Torino pe o suprafață de 100.000 metri pătrați în cadrul a patru pavilioane, ediția din acest an a salonului a gazduit un număr de circa 1.200 de expozanți, în marea lor majoritate dealeri auto – moto retro, case de licitații, organizatori de evenimente, cluburi auto-moto, ateliere de restaurare, comercianți de piese și accesorii.

Ca noutăți în organizare la această ediție a salonului italian, merită amintite în primul rând, suprafața rezervată automobilelor oferite la vânzare de către dealeri și persoane fizice care a fost extinsă în interiorul pavilionului nr.3, pentru a facilita mai mult spațiu ofertei tot mai vaste de modele auto. Oferta a fost foarte variată începând de la modelele din primele decenii ale secolului trecut și până la cele de la sfârșitul secolului XX, cu o prezență destul de mare a modelelor din anii ’60 și ’70 și cele de la categoria youngtimer. Sectorul central al pavilionului nr. 2 a fost rezervat de această dată numeroaselor cluburi istorice, în centrul atenției fiind cunoscutele ASI (Automotoclub Storico Italiano) și ACI (Automobile Club d’Italia), caselor de licitații, publicațiilor de specialitate, organizatorilor de evenimente și grupului italo-american FCA (Fiat Chrisler Automobiles) în timp ce Pavilionul nr.1 a fost rezervat pentru comercianții de accesorii, piese de schimb și vestimentație vintage, restauratorilor și anticarilor.

Salonul Retromobile Paris 5-9 Februarie 2020

Una din tematicele de mare interes de anul acesta a fost cea intitulată „Piccole di razza e le mitiche Turbo” dedicată versiunilor sportive ale modelelor din clasa mini și mică din categoria youngtimer. Printre acestea s-au înumărat cunoscutele hatchback-uri de înaltă performanță care au obținut succese în vânzări și în competițiile sportive, precum: Fiat Uno Turbo, Peugeot 205 GTI, Renault 5 GT Turbo, Citroen AX Sport, Autobianchi – Lancia Y10 Turbo, Opel Corsa GSI sau Innocenti Mini Turbo De Tomaso. Citiți articol complet aici:https://auto-retro-passion.ro/salonul-automotoretro-torino-2020/

Foto: Automotoretro; Motor1