Pirelli lansează noul Cinturato All Season SF2

Cinturato All Season SF2
Cinturato All Season SF2

Pirelli lansează noul Cinturato All Season SF2, o anvelopă potrivită pentru orice sezon al anului, care respectă legislația în vigoare și oferă o experiență de condus sigură, în orice condiții meteorologice.

Cinturato All Season SF2

Noul Cinturato include, în premieră, un „model adaptativ al benzii de rulare”: un sistem care utilizează atât compusul din cauciuc, cât și banda de rulare pentru o mai mare siguranță și versatilitate la volan.

Cinturato All Season SF2
Cinturato All Season SF2

Cinturato este disponibilă în variantele Pirelli Seal Inside și Run Flat – care permit șoferilor să conducă chiar și cu o perforare a pneului, precum și în versiunea Elect pentru vehicule electrice și plug-in hibrid.

Cinturato All Season SF2 în 65 de dimensiuni

Cinturato All Season SF2 este disponibil în 65 de dimensiuni, de la 15 la 20 de inci, pentru mașinile urbane moderne, variind de la cele mai noi crossover-uri, la sedanele de dimensiuni medii.

Anvelopa este marcată cu simbolul M+S, precum și cu cel al fulgului de nea, 3PMSF (Three-Peak Mountain Snowflake).

Acest lucru garantează performanța excelentă a anvelopei chiar și în condiții de iarnă și certifică conformitatea cu legislația europeană prin teste specifice.

Nou Cinturato este recomandat pentru șoferii care își folosesc mașinile în orașe, nu locuiesc în zone montane, conduc în general pe vreme temperată și parcurg în jur de 25.000 de kilometri pe an.

Cinturato All Season SF2
Cinturato All Season SF2

Designul și compoziția unei anvelope pentru toate anotimpurile asigură un echilibru precis care funcționează bine, atât la temperaturi scăzute, cât și ridicate, precum și pe asfaltul umed și uscat, oferind performanțe generale bune și un grad larg de versatilitate.

Șoferii care doresc performanțe maxime ar trebui să ia în considerare schimbul între anvelopele de vară și de iarnă, dar pentru ceilalți, anvelopele all-season sunt o alegere foarte bună, asigurând rezultate optime pe întreaga durată de viață a anvelopei.

Siguranță pe uscat, ud și pe zăpadă

Cinturato All Season SF2 asigură cele mai bune performanțe din clasa sa, pentru fiecare situație întâlnită în mod obișnuit în toate cele patru sezoane, după cum a subliniat renumitul organism german de testare, TÜV SÜD.

În mod similar, o altă referință germană, Dekra, a certificat faptul că modelul Cinturato All Season SF2 asigură un control perfect datorită unei distanțe de frânare mai scurte pe uscat și a unei mai bune manevrabilități pe zăpadă, în comparație cu concurenții săi direcți – precum și performanțe excelente de frânare pe suprafețe umede și înzăpezite.

Cinturato All Season SF2
Cinturato All Season SF2

În comparație cu predecesorul său, Cinturato All Season Plus, frânarea pe uscat este îmbunătățită cu 3,5 metri, iar frânarea pe umed este îmbunătățită cu aproximativ 2 metri(3). Performanța, în comparație cu versiunea anterioară a anvelopei, este, de asemenea, îmbunătățită pe zăpadă, atât în ​​ceea ce privește menținerea drumului, cât și frânarea (cu un câștig de aproximativ 1 metru).

Durată de viață mai lungă

Profilul și structura modelului Cinturato All Season SF2, precum și noul design al benzii de rulare, permit o manevrabilitate optimă, având o suprafață de contact uniformă, ceea ce îmbunătățește durata de viață a anvelopelor cu până la 50%, comparativ cu Cinturato All Season Plus. Acest rezultat impresionant a fost obținut datorită utilizării de noi materiale în compoziție, precum și o rigiditate localizată îmbunătățită în modelul benzii de rulare.

Consum mai mic de combustibil

Compusul adaptiv al benzii de rulare de nouă generație oferă, de asemenea, o rezistență la rulare mai mică, comparativ cu principalii săi concurenți, așa cum s-a demonstrat în timpul testelor Dekra.

Cinturato All Season SF2
Cinturato All Season SF2

O rezistență la rulare mai mică înseamnă un consum mai bun de combustibil și o autonomie crescută pentru mașinile electrice echipate cu anvelope cu specificații Elect. Toate acestea  au beneficii în ceea ce privește sustenabilitatea mediului și, de asemenea, clasifică majoritatea anvelopelor din gama Cinturato All Season SF2 în categoria B pentru rezistența la rulare.

O anvelopă silențioasă

Conform testelor comparative efectuate de Dekra împotriva concurenților săi principali, Cinturato All Season SF2 s-a demonstrat a fi cea mai silențioasă anvelopă din clasa sa. Datorită compoziției sale specifice și a benzii de rulare, zgomotul este menținut la un nivel minim, mediul înconjurător având de câștigat.

Bandă de rulare cu model adaptiv

Performanța excelentă de frânare, atât pentru diferite stiluri de condus, cât și pe condiții meteorologice variate, este posibilă datorită designului compus și al benzii de rulare a acestei anvelope, care se adaptează automat diferitelor temperaturi, atât de vară, cât și de iarnă, pentru a asigura o mobilitate sigură.

Cinturato All Season SF2
Cinturato All Season SF2

În condiții de iarnă, cu temperaturi scăzute, canelurile de pe banda de rulare rămân deschise, pentru a asigura o frânare mai bună pe zăpadă, în timp ce se închid la frânarea în condiții umede și uscate, consolidând blocurile benzii de rulare și generând o aderență mai bună pe suprafața drumului.

Acest sistem adaptiv provine din tehnologia 3D a canelurilor de pe banda de rulare, care se închid ori de câte ori nu este zăpadă, transformând un model de bandă de iarnă într-o anvelopă de vară – și permit un control mai bun al vehiculului în condiții normale și de umezeală.

În plus, designul canelurilor laterale în secțiuni progresive ale anvelopei, împreună cu canalul central larg, garantează expulzarea eficientă a apei atunci când plouă, îmbunătățind siguranța și rezistența la acvaplanare.

Compusul are, de asemenea, o durată de viață dublă: ușor și adaptabil pentru condiții reci și umede, rigid și stabil atunci când este uscat. Acest lucru se datorează componentelor inovatoare ale compusului în sine, incluzând materiale polimerice bifazice legate în mod chimic prin particule de siliciu: un concept care oferă, de asemenea, o rezistență la rulare mai mică, pentru un consum mai redus de combustibil sau o autonomie mai mare a bateriei.

Tehnologiile noului CInturato All Seazon SF2

Cinturato All Season SF2 este disponibil cu tehnologia inovatoare Seal Inside, pe anumite dimensiuni, care permite șoferilor să circule fără a avea pierderi de presiune în anvelope, în cazul unei perforări de până la patru milimetri.

Tehnologia funcționează datorită unei spume speciale aflată în interiorul anvelopei, care se mulează instantaneu pe orice obiect străin care perforează anvelopa, prevenind astfel pierderea presiunii aerului.

Odată ce obiectul este îndepărtat, spuma se extinde pentru a acoperi mai mult din spațiu. Anvelopele sunt de asemenea disponibile cu opțiunea Pirelli Self-Supporting Run Flat. Acest lucru îmbunătățește siguranța fără a compromite plăcerea de a conduce. Aceste anvelope sunt special concepute pentru a menține mașina stabilă în cazul unei perforări, permițând șoferilor să conducă, în siguranță, încă 80 de kilometri, cu o viteză maximă de 80 km/h. Acestea funcționează datorită întăriturilor încorporate pe peretele lateral al anvelopei, care sunt capabile să susțină greutatea mașinii, precum și toate forțele care acționează asupra ei, chiar și fără o presiune internă a anvelopelor.

 ELECT: pentru mașinile elctrice și plug-in hybrid

Vehiculele electrice și hibride plug-in au acum la dispoziție anvelopele Cinturato All Season SF2 marcate cu Elect. Acestea utilizează o combinație de tehnologii cu un compus, structură și model al benzii de rulare care garantează o rezistență la rulare mai mică pentru a maximiza autonomia fiecărei mașini. În același timp, anvelopele produc mai puțin zgomot pentru un confort sporit la interior și au o aderență imediată pentru a valorifica puterea masivă și cuplul redus al mașinilor electrice.

Garanție de un an

Pentru liniștea șoferilor, noua anvelopă all-season de la Pirelli vine cu o garanție „Tyrelife”, care permite înlocuirea unei anvelope per set în caz de daune accidentale nereparabile, în primul an de la cumpărare. Clientul va trebui să plătească doar mâna de lucru și taxa de mediu pentru noul pneu.