PRIMUL MODEL LOW COST ANIVERSEAZĂ 70 ANI

Citroen-ul 2CV a revoluționat piața automobilelor cu motor de mic litraj fiind unul dintre cele mai longevive automobile produse în serie fiind totodată considerat și primul automobil de tip ″low – cost″.

Pentru că la începutul anilor ’30, automobilele fabricate în Europa erau încă prea scumpe pentru puterea de cumpărare a clasei de mijloc a populației din mediul rural, conducerea producătorului francez de pneuri Michelin care era în acea perioadă acționarul majoritar al producătorului auto francez Citroen împreună cu directorul general de la Citroen, Pierre Boulanger au demarat în 1935 proiectul unui automobil tip ″low-cost″ care trebuia să întrunească următoarele cerințe: să dispună de transmisie pe roțile din față, spațiu ofere suficient pentru 4 persoane adulte, să fie ușor de condus, să beneficieze de suspensie care să-i permită să ruleze pe drumuri denivelate și nu în ultimul rând să aibă un preț minim de vânzare.

Proiectul a fost denumit TPV(Tres Petit Voiture) și încredințat inginerului șef Andre Lefebvre și designer-ului Flaminio Bertoni. Citiți articolul complet aici https://auto-retro-passion.ro/modelul-low-cost-citroen-2cv-aniverseaza-70-ani/