PARTICIPANȚII RÉTROMOBILE PARIS 2019

Pentru că au scris istorie, pentru că avem amintiri din tinerețe alături de modelele lor, pentru plăcerea de a le privi sau, pentru cei mai visători dintre noi, vă prezint mai jos participanții la Rétromobile 2019.

Jaguar Land Rover Classic, Bijuterii de familie  – Stand 1J306

Jaguar prezintă o serie limitată de XJ220, o reamintire că marca a filtrat cu lumea supercarurilor la sfârșitul anilor ’80. Acest impresionant coupé de 4,93 metri are un motor V6 cu o cilindree de 3,5 litri și turbocompresor. În scurt timp a câștigat titlul de cel mai rapid automobil de serie din lume care a fost aprobat pentru utilizare pe șosea. Doar 271 unități au fost produse. De asemenea, va fi prezentată și continuarea lui Type D, unul dintre cele mai emblematice și frumoase automobile de curse din toate timpurile care numără trei victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

La rândul său, marca 4×4 expune un Range Rover Classic Reborn: programul Reborn oferă clienților posibilitatea de a achiziționa un Range Rover original, direct de la Land Rover Classic UK. Automobilul prezentat aici este un Suffix F Masai Red din 1978, construit inițial pentru Finlanda. Așa cum va fi prezentat, Range Roverul va fi de vânzare. De asemenea, va fi prezent și un Jaguar XE SV Project 8. Este vorba despre un automobil care se află în topul performanțelor și este cel mai puternic Jaguar produs vreodată pentru șosea.

Aston Martin, Bijuteriile din Newport Pagnell  – Stand 1G046

O excursie la Newport Pagnell este foarte asemănătoare cu o călătorie pe aleea amintirilor. În acest mic orășel din sud-estul Angliei, la o aruncătură de băț de Milton Keynes, Aston Martin a prosperat în ziele de aur ale erei David Brown. Acum este locul în care Aston Martin Works este localizat. Aceasta este dedicat restaurării automobilelor și păstrării pieselor de schimb. Aici sunt produse și păstrate toate piesele din piele pentru automobilele Aston Martin și tot aici, copii ale anumitor modele considerate iconice sunt construite, în conformitate cu practicile tradiționale. De exemplu, în decembrie 2017, Aston Martin a început construirea a 25 de copii pentru continuarea lui DB4 GT. Proiectul a fost recent urmat de vânzarea a 25 de DB5s, fiecare identic cu cel utilizat de James Bond în Goldfinger. Cel mai recent proiect este construirea a 19 copii de DB4 GT Zagato. Atât DB4 GT Zagato, cât și DB4 GT vor fi produse pentru a fi utilizate doar pe circuit.

Polo Storico Lamborghini, O lume care merită trăită – Stand 1J062

De câțiva ani, producătorul italian de automobile sport a început să refacă automobile mai vechi. Apoi, în 2015, a creat un departament special, “POLO STORICO”, dedicat acestor lucrări. Pe lângă promovarea patrimoniului producătorului și restaurarea modelelor mai vechi – totul de la modelul 350 GT până la Diablo – acesta vinde și piese de schimb și oferă un serviciu de certificare și autentificare. În 2018 au fost adăugate încă 200 de piese la catalogul de piese de schimb. Aceasta asigură autenticitatea și garantează utilizarea numai a componentelor originale.

Realizate de ingineri și mecanici experți, modelele mai vechi sunt reconstruite parțial sau total pentru a fi cât mai aproape posibil de originale – atât în ceea ce privește materialele folosite, cât și în ceea ce privește metodele și procesele de restaurare. La acest an la Rétromobile, Lamborghini prezintă un 1966 400 GT care este în curs de restaurare și un nou – restaurat  Miura S. Cu numărul de șasiu 3673, acest coupé cu motor central a beneficiat de îmbunătățiri aduse liniei SV.

O sută de ani de Citroën – Standul 1F018

Acum o sută de ani în urmă, pe 4 iunie 1919, primul Citroën – Type A – a părăsit fabrica Quai de Javel din Paris. Ideea din spatele acestui automobil a aparținut lui André Citroën, născut la Paris pe 5 februarie 1878. De la o vârstă fragedă, el a arătat un talent excepțional, câștigând un loc la prestioasa “École Polytechnique“ din Franța, când avea doar 16 ani. Responsabil pentru producția în masă a armamentului în timpul Primului Război Mondial, André și-a câștigat reputația oferindu-se să creeze o fabrică de muniții pentru guvern. În sașe săptămâni, la Quai de Javel a fost construită o fabrică. Odată cu venirea Armistițiului, era ușor de văzut în ce se va transforma fabrica: într-o fabrică de autombile. În 1919, un afiș publicitar anunța “Primul automobil franțuzesc produs în masă”. În timp ce alți producători de automobile încercau să-și reia producția cu modelele dinainte de război asamblate în mod tradițional, Citroën a luat un traseu mai modern, inspirat de modelul american și de Ford – pe care l-a vizitat în 1912 – aducând astfel industria auto în era industrială.

Potrivit lui André Citroën, producția în masă urma să facă progrese mari. Prin scăderea prețurilor la costul vehiculelor sale, le-ar putea vinde mai ieftin, va putea crește salariile și vor fi mai accesibile unui număr mai mare de persoane. Predicțiile sale au început să se adeverească. Citroën a devenit cel mai mare producător de automobile din Europa. În 1923, el producea 100 de automobile pe zi și 32,000 pe an, în timp ce Renault și Peugeot produceau doar 21,000 și, respectiv, 11,000. În 1929, el a atins o cifra de 100,000 de vehicule pe an.

Peugeot, Călătorie în timp – Standul 1F029

De la 1930 201 Torpedo până la cel mai nou concept de automobil, E – Legend, Peugeot prezintă numeroase fețe ale repertoriului său cu ajutorul celor șapte modele prezente la Rétromobile.

În timp ce vărul său Citroën sărbătorește 100 de ani la un stand învecinat, Peugeot ne duce într-o călătorie prin câteva dintre cele mai importante momente din istoria sa, care a început la sfârșitul secolului al XX-lea. Primul său automobil, un cvadriciclu pe benzină, a fost construit în 1981. Compania a decolat cu adevărat când Armand Peugeot și verii săi au fondat Société Anonyme des Automobiles Peugeot. În 1912 a fost construită fabrica Sochaux. În același an, Georges Boillot a câștigat Marele Premiu al automobilelor din Franța, la volanul unui automobil de curse Peugeot.

Modelul Torpedo 201 prezent la această ediție Rétromobile a fost primul Peugeot care prezenta noul nume de trei cifre cu un zero în mijloc.

Renault, Anii turbo – Stand 1F072

Renault a fost cel care a introdus motorul turbo în Formula 1, în timpul sezonului 1977 și a dezvoltat rapid o gamă de automobile sport cu turbocompresor. În ianuarie 1980, Renault a ocupat prima pagină prezentând modelul R5 Turbo – un R5 care avea aripioare spate mai late, alimentat de un motor de 1,4 litri cu patru cilindri, care dezvolta 160 de cai putere. Acest automobil mic franțuzesc s-a bucurat de o carieră sportivă strălucitoare și a catalizat proiectarea unei noi generații de motoare Renault turbo. În total, 11 autovehicule Renault vor fi prezente la Rétromobile.

Bugatti, Antologia automobilelor de lux – Stand 1J027

Bugatti, o marcă despre care putem spune că a avut mai multe vieți, a luat naștere acum 110 ani, când Ettore Bugatti a hotărât să întemeieze o companie de automobile care să îi poarte numel. Tânărul și-a construit primul automobil când avea 17 ani, iar cel de al doilea automobil construit de el a primit statutul de cel mai bun automobil italian de la Târgul din Milano din 1901 și a atras atenția baronului Eugene de Dietrich. Cursele au fost cele care l-au ajutat pe Bugatti să își creeze o imagine. Așa cum a făcut și Ferrari câțiva ani mai târziu, Ettore Bugatti a avut ideea de a își vinde automobilele de curse și de a crea versiuni de lux ale acestora pentru a le utiliza pe drumurile publice. Exact asta a făcut și cu roadsterul Type 55, care va fi prezent anul acesta la Rétromobile. După cel de al doilea Război Mondial, Bugatti a pierdut compania și în cele din urmă, aceasta și-a încheiat activitatea. A doua sa viață a început în septembrie 1990, când un grup de investitori au decis să reînvie numele Bugatti. Proiectat și construit în Italia, acest coupé sport care a înviat compania a fost cunoscut sub numele de EB110. În 1995, compania a intrat în lichidare, fiind considerată o victimă a recesiunii. Un al treilea capitol a început în 1998, sub proprietatea grupului Volkswagen.

BMW, Nuanțe de curse  – Stand 1J063

BMW Classic este un muzeu, un atelier de restaurare și un producător de piese de schimb. De asemenea, participă la evenimente din întreaga lume. Întoarcerea sa la Rétromobile nu poate trece neobservată: aici vor fi prezente nouă vehicule, printre care și o motocicletă R51/3. Aceasta este o reamintire a faptului că a construit mai întâi motociclete, înainte de a își pune amprenta în sectorul auto.

Bentley, Puterea și gloria  – Standul 1G038

Deși Ettore Bugatti a afirmat la un moment dat, oarecum cinic, că Bentley a construit cele mai rapide camioane din lume, faimoasele automobile britanice au făcut diferența în istorie prin faptul că au câștigat de cinci ori celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans, între anii 1924 și 1930 (de patru ori la rând între 1927 și 1930). Pentru Walter Owen Bentley, fondatorul producătorului de automobile, cursele au fost cel mai bun mod de a face publicitate creațiilor sale.

FCA HERITAGE, Moștenirea scorpionului – Standul 1G062

Ce au în comun Alfa Romeo 750 Competizione 1955, Fiat 500 “Record“ 1958, Abarth 1000 Monoposto 1960 și Lancia Rally 037 1982? Toate cele patru automobile italiene au beneficiat de expertiza aterierelor Abarth înființate la Turin în 1949 de către designerul austriac de automobile, Carlo Abarth. Încă de la început, Abarth s-a axat pe proiectarea și introducerea în raliuri a automobilelor de curse, precum și pe producția de accesorii pentru îmbunătățirea performanțelor vehiculelor produse în serie. Abarth și-a diversificat afacerea și în curând a început să dezvolte automobile pentru alte mărci de prestigiu. Alfa Romeo, de exemplu, i-a încredințat construirea a două șasiuri 750 Competizione. În 1971, Abarth a fost vândut și a devenit departamentul sport al lui Fiat și a început să dezvolte Lancia 037 Rally, care a câștigat în 1983 Campionatul Mondial De Raliuri. Standul FCA va cuprinde, de asemenea, un Fiat Pininfarina Spider Europa din 1981 restaurat și pus la vânzare ca parte a programului „Reloaded by creator” lansat anul trecut.

Honda, 20 de ani de Honda S2000 – Standul 1G028

Acesta trebuia să fie starul standului Honda la Paris Motor Show din 1998, dar, în cele din urmă, producătorul Japonez a decis să nu vină. Roadsterul S2000 a fost dezvăluit  câteva luni mai târziu, la Geneva Motor Show. Încă o dată, Honda a făcut diferența. Presa a înnebunit, în cel mai bun mod posibil. Primul automobil sport Honda de la NSX, S2000 a fost diavolul reîncarnat. Acest miracol mecanic a fost construit în jurul unui motor modest de doi litri, cu patru cilindri, care dezvolta 240 de cai putere la 8300 rotații pe minut. Cu toate aceste specificații, a obținut recordul mondial pentru cea mai mare putere specifică pentru un motor normal aspirat, utilizat în industria automobilelor.