Alfa Romeo Spider Icon-E cu propulsie electrică de la Garage Italia

Următorul model de tip Icon-E (clasic cu propulsie electrică) realizat de specialistul Garage Italia va fi un model sport cabrio – Alfa Romeo. După modelele 500 Jolly și Panda 4×4 de la Fiat, aceasta va fi primul model emblematic cu propulsie electrică al brandului Alfa Romeo. 

Până la realizarea acestuia, Garage Italia a făcut de curând publice primele desene cu acest model care urmează să fie realizat. De câteva săptămâni, tehnicienii atelierului milanez își desfășuară activitatea la un nivel înalt pentru realizarea primului model Icon-E de la Alfa Romeo.

După seria exclusivă Panda 4×4 și adorabilul 500 Jolly, ambele având propulsie electrică, următoarea realizare va fi una cu adevărat spectaculoasă respectiv un exemplar al celei de-a patra serie a celebrului model Alfa Romeo Spider.

Dacă până de curând acesta reprezenta doar o idee, o ipoteză avansată, între timp, primele desene ale viitorului model Spider Icon-E vor să ne demonstreze că proiectul acestuia a demarat de curând.

Un exemplar din ultima serie al lui Alfa Spider din 1966

Acest exemplar din ultima serie a modelului Spider lansat în 1966 a fost ales pentru a nu cauza imaginii și în același timp valorii celor trei serii clasice care au o valoare ridicată pe piața modelelor de colecție.

Pe de altă parte, sensul unui Icon-e este acela de a „salva” un model youngtimer dat uitării pentru a-l actualiza și a fi ghidat cu prerogativele și performanțele unui vehicul modern.

Mai mult, exemplarul „donator” de Spider al șasiului nu se găsea într-o stare prea bună și practice a fost salvat literalmente de la o autodistrugere.

Ultima serie Alfa Romeo Spider Clasic a fost lansată acum 30 de ani

„Când te gândești la un model italian, este ușor să te îndrepți către oferta bogată a acestora din anii ’60. Cu toate acestea, în anii ’80 erau încă realizate unele modele foarte atractive și pe care acum ne grăbim să le reevaluăm și atestăm”, explică Carlo Borromeo, directorul firmei Garage Italia.

„A patra serie Spider constituie un punct de plecare mai puțin complicat decât primele două serii și chiar mai bun decât cea de-a treia. Reprezentările pe care le vedeți sunt o reflecție, sunt utile pentru sondarea pieței și pentru clarificarea ideilor noastre, oferind continuitate proiectului legat de automobilul italian.

Alfa Romeo Giulia GT reinterpretată ca model electric de Totem Automobili

Ar putea fi începutul unei serii de propuneri care ar putea veni chiar și din afara Italiei și pe care probabil că le veți putea vedea în curând pe rețelele de socializare ” a mai declarat același Carlo Borromeo.

Alfa Spider, remodelat de către Garage Italia, a reprezentat cântecul de lebădă al unui model iconic italian foarte apreciat și care a fost deja supus unei reevaluări considerabile din partea celor pasionați de brandul Alfa Romeo.

Către finalul anului 1989, studiourile Pininfarina au restilizat ultima serie a modelului sport cabrio Alfa, realizând de această data o linie mai simplă, mai compactă și simplificată, eliminând elementele aerodinamice ale celei de-a treia serie cunoscută ca Aerodinamica, cum ar fi eleronul, barele de protecție proeminente și pragurile laterale.

Hard top din Plexiglas în locul tradiționalului soft top

Exemplarul elaborat de către cei de la Garage Italia am putea spune că face chiar un pas înapoi dacă analizăm cu atenție desenele acestuia, tehnicienii dezvoltând ideea unei caroserii de tip barchetta și al cărui soft top a fost înlocuit cu un hard top din Plexiglas în formă de cupolă, transparent și detașabil.

Cea mai mare parte a lucrării s-ar concentra se pare pe partea inferioară a caroseriei la barele de protecție față și spate, pragurile laterale și mânerele portierelor) și în interior, acolo unde se regăsesc unele detalii de la prima serie a modelului din 1966.

La partea din spate se poate observa o profilare a eleronului, în genul „ducktail”, integrat în capacul portbagajului. Ușor de prevăzut o revoluție în interior, de la tabloul de bord până la tunel, de la scaune până în zona din spate unde spațiul eliberat de soft top ar putea fi dedicat unui sistem audio performant.

Alfa Romeo 90 celebrează 35 de ani de la debut

Culoarea verde deschis metalizat amintește de cea a seriei predecesoare Aerodinamica. „Este amuzant, dar atunci când lucrăm la detalii, căutăm cea mai particulară sau mai dificilă culoare posibilă … Dacă putem să o facem frumoasă cu acea culoare aleasă ar fi excelent iar dacă am opta pentru una mai comună rezultatul ar fi doar unul ușor îmbunătățit”, explică Borromeo.

„Verdele metalizat putem spune că ne-a amuzat iar dacă priviți cu atenție detaliile interiorului, veți găsi un model din lemn creat de Ettore Sottsass din Studio Memphis, produs de Alpi. Ne place să lucrăm la toate aceste idei ale culturii auto” a declarant același Borromeo.

Spre deosebire de varianta de serie, sub capota frontală nu va mai fi amplasat unul din cele două propulsoare convenționale cu 4 cilindri de 1.6L și 109CP sau de 2L și 126CP. Varianta Alfa Romeo Spider Icon-E va beneficia de propulsie electrică asigurată de un motor electric alimentat cu ajutorul unor baterii cu litiu cu capacitatea de 35-40 kWh.

Proiectanții spun că performanțele vor fi superioare variantei cu motor de 2L, iar viteza maximă auto-limitată la 200 km/h. În ceea ce privește autonomia și timpul de încărcare a bateriilor, cei de la Garage Italia nu oferit deocamdată nici un detaliu.

Foto: Garage Italia; Alfa Romeo

 

.