Lamborghini Miura SV în stare originală cu doar 10.000 de mile la bord

Acest exemplar de Lamborghini Miura SV fabricat în 1972 aflat recent în oferta unui dealer american, nu a fost niciodată restaurat, are un rulaj mic și este considerat unul dintre cele mai bine conservate exemplare existente al acestui model.

Constructorul italian Lamborghini a construit mai puțin de 1.000 exemplare din modelul supersport Miura, mai exact în perioada 1967 – 1972 au fost realizate un număr de 763 exemplare. Din versiunea mai performantă SV al cărui motor dezvolta 385 CP au fost fabricate doar 150 de unități între anii 1971 – 1972.

Dealerul Curated din Miami, Florida (SUA), a scos de curând la vânzare unul dintre aceste 150 unități ale modelului Miura SV. Compania americană este specializată în comercializarea automobilelor din segmentul supersport aflate în stare cât mai originală și având un rulaj destul de redus. Adesea, aceste automobile aflate în oferta acestui dealer american provin din colecții și, conform descrierii, au un kilometraj redus format deobicei din cinci cifre sau chiar patru cifre.

Acest lucru este valabil și în cazul acestui exemplar de Lamborghini Miura P400 SV fabricat în anul 1972. Exemplarul respectiv de culoare roșie cu numărul de șasiu 4952, a fost livrat unui client pe nume Johnson din New York în decembrie 1972 prin intermediul dealerului Lamborghini Achilli Motors. Primul proprietar a păstrat acest valoros exemplar până în anul 1980 și l-a întreținut excelent, conducându-l destul de puțin.

Următorul proprietar, un colecționar împătimit de modele supercar și în special de modele Ferrari, nu a utilizat de multe ori acest exemplar de Lamborghini Miura SV, înainte de a-l vinde ultimului proprietar din acte.

În anul 2001, automobilul a fost inspectat și descris ca o „frumusețe supraviețuitoare”, o „capsulă originală a timpului”. De atunci, Lamborghini-ul Miura P400 SV a continuat să fie corect întreținut și utilizat destul de rar. Acest lucru contribuie din plin la valoarea acestuia care pe lângă vopseaua originală și interiorul deasemenea original și aflat într-o stare foarte bună. Exemplarul dispune inclusiv de pneurile originale Pirelli CN12 și chiar de autocolantele originale referitoare la mentenanță și care sunt lipite pe parbriz.

Foto: Curated