A doua ediție Mamaia Clasic Show

În weekend-ul trecut s-a desfășurat cea de-a II-a ediție a evenimentului Mamaia Clasic Show. Realizat de Retromobil Club România (RCR) prin filiala sa din Constanța, evenimentul de la malul mării, a reunit un număr de circa 50 de automobile clasice.

Evenimentul ″Mamaia Clasic Show″, este, conform cunoscătorilor din acest domeniu, continuatorul altor evenimente de succes de acest gen care s-au desfășurat în stațiunea Mamaia în prima jumătate a anilor ’70  în timp ce ultimele s-au desfășurat în anii 2008 și 2009 și la care au fost acordate premii asemănătoare cu cele ale multor concursuri de eleganță.

La ediția din acest an al concursului Mamaia Clasic Show au concurat un număr de circa 50 de automobile istorice având anul de fabricație cuprins între 1937 și 1989. Dintre automobilele participante s-au remarcat în special replica celebrului model Ferrari 250 Monza fiind una dintre cele doar 6 unități construite în anii ’70 de carosierul elvețian Franco Sbarro pe o mecanică de Ferrari 400, prezentă în premieră la un astfel de eveniment auto retro, un Aston Martin V8 Volante din 1980, un luxos Rolls Royce Silver Cloud II model 1960, un Buick Super 8 fabricat în 1947, un BMW 635 CSI model 1984 dar și un ultraluxos Daimler DS420 Landaulette cu anul de fabricație 1985 care a fost deasemenea prezent în premieră la un eveniment de acest gen.

Realizat în colaborare cu Primăria Constanța, evenimentul de la malul mării s-a bucurat de o vreme însorită și de un număr mare de admiratori atât din partea localnicilor cît și din partea turiștilor sosiți în vacanță pe litoral, mai ales că automobilele participante au fost expuse în două din cele mai importante locații: faleza din portul touristic Tomis și piațeta Cazino din stațiunea Mamaia. Citiți articol complet aici:https://auto-retro-passion.ro/mamaia-clasic-show-2019/

Foto: Auto Retro Passion