Muzeul Auto Lamborghini

Muzeul Auto Lamborghini

Inaugurat în 2001, muzeul Lamborghini din localitatea Sant’Agata Bolognese expune aprope toate reperele importante atinse de ″Raging Bull″, cu o nelipsită incursiune în trecut și care generează un impact puternic asupra fanilor modelelor super-sport și de lux.

Huracan este chiar prima capodoperă expusă încă de la intrarea din fața muzeului al Italy’s Motor Valley. Există aici o colecție amplă din care nu lipsesc Miura S – primul model de serie din lume cu motorul amplasat central și urmașii acestuia: Countach S, Diablo VT, Murcielago, dar și concept car-uri spectaculoase precum: Sesto Elemento sau Reventon care au transformat constructorul din Santa’Agata Bolognese într-o legendă vie.

Clădirea muzeului situată în sediul istoric din Sant’Agata Bolognese al constructorului Lamborghini, a fost complet renovată din punct de vedere arhitectural în 2016 iar numărul modelelor expuse a fost substanțial mărit. De asemenea, a fost reconfigurat precum un muzeu autentic fiind împărțit în zone tematice: producție, tehnologie, inovație, competiții și zonă didactică.

Pe o suprafață de 1.500 metri pătrați și două nivele sunt expuse un număr de 25 de modele Lamborghini din aproape întreaga producție de serie și până la ultimele prototipuri care au făcut istorie și care sunt acum încorporate într-un context mai logic. Citiți articol complet aicihttps://auto-retro-passion.ro/muzeul-auto-lamborghini/

Foto: Auto Retro Passion