MUZEUL MILLE MIGLIA

Ideea unui muzeu dedicat legendarei curse a fost lansată și implementată în decembrie 1996 de asociația Associazione Museo della Mille Miglia Città di Brescia, formată dintr-un număr de 50 membri împreună cu clubul local Automobil Club di Brescia.

Muzeul legendarei curse Mille Miglia este situat în interiorul Mănăstirii Sf. Eufemia care datează încă din anul XI, un frumos complex de clădiri de o imensă valoare arheologică, istorică și arhitecturală. Poziționarea bună și istoria importantă a clădirii conferă muzeului Mille Miglia un plus de prestigiu.

Muzeul dedicat cursei Mille Miglia a fost deschis publicului pe data de 10 noiembrie 2004 și realizat pentru a materializa un proiect cultural și educațional ambițios, de a ajuta vizitatorii să aprecieze un astfel de eveniment sportiv extraordinar, ilustrând în același timp o secțiune dedicată  culturii, istoriei și obiceiurilor sociale italiene între anii 1927 și 1957, descrierea și prezentările de monumente și locuri, orașe și regiuni, inclusiv fiecare ediție de  pe traseul acestui eveniment de epocă.

Muzeul este format din nouă secțiuni temporale. Dintre acestea șapte sunt dedicate edițiilor Mille Miglia din perioada 1927-1957, una dedicată perioadei dintre 1958-1961 a cursei Mille Miglia și una contemporană cursei Mille Miglia. Citiți articol complet aici:https://auto-retro-passion.ro/muzeul-mille-miglia/

Fotoː Auto Retro Passion