10 automobile retro pe care le poți cumpăra astăzi

Automobilele retro erau foarte populare în anii ’90, însă cu timpul, piața auto s-a îndepărtat de această idee, atât de mult încât majoritatea automobilelor noi sunt pline de agresivitate și roți supradimensionate.

Însă unii producători nu pot renunța la automobilele inspirate din acel stil, așa că ei continuă să ofere modele retro și în zilele noastre. Pentru cei cărora le e dor de stilul retro, am pregătit 10 automobile actuale, inspirate din stilul celor clasice, pe care le puteți cumpăra astăzi și care vă pot aduce înapoi puțin din nebunia acelor ani. Sau poate puțin mai mult.

   

Alpine A110

Alpine A110 este unul dintre ultimele automobile care s-a pus la curent cu noutățile prezente în domeniul retro. Îi este, cu siguranță, recunoscător lui Alpine 110 din anii ’60, deoarece el a păstrat aceleași forme, adaptate doar la ideile și gusturile din zilele noastre. Este mai lățit și pare mai stăpân pe sine, iar Renault a făcut o treabă bună, reușind să îl facă să pară tânăr.

  

Citroen e-Mehari

Citroen e-Mehari este copia fidelă a lui Merahi din anii ’60, dar de data aceasta liniile lui sunt moderne, poate chiar puțin fițoase, ceea ce îl face cu siguranță să nu treacă neobservat. Probabil va fi mereu considerat ca fiind ceva diferit.

  

Fiat 500

Fiat 500, simpaticul care a reînviat și a devenit iubit de întreaga lume. Prezent pe piață de peste 10 ani, timp în care și-a schimbat destul de puțin designul, 500 este cu siguranță o reinterpretare foarte reușită a modelului original. Și nu este numai o copie reușită, ci este chiar poate cea mai reușită reproducere a unui model clasic.

  

Honda N-One

Honda N-One este un automobil fabricat special pentru piața din Japonia, acolo unde este produs din anul 2012. Este cu siguranță inspirat de stilul lui N360 sau N600 din anii ’70, care erau, de fapt, copiile japoneze ale lui Mini.

  

Jaguar E-Type – Jaguar F-Type

Jaguar F-Type e posibil ca la prima vedere să nu aibă nimic de a face cu automobilele retro, dar forma lui este cu siguranță inspirată de coupé-urile retro din anii ’60. Numele pe care îl poartă te duce cu numele la E-Type cel mult iubit, însă, dacă priviți cu atenție, se poate observa și că formele lui F-Type par inspirate de elebrul E-Type.

  

Jeep Wrangler

Poate că Jeep Wrangler este unul dintre automobilele ce par retro fără prea mult efort. E posibil ca și versiunile actuale să fie ușor confundate cu cele mai vechi, însă pasionații fac diferența și cu siguranță admiră felul în care a știut să își păstreze stilul.

  

Suzuky Jimny

Suzuky Jimny și-a păstrat aerul retro încât putem spune că este doar un model nou, cu același farmec. Este vorba de un mini SUV cu trei uși, a cărei ultimă generație a fost lansată în 1998, dar este și astăzi cu noi și se bucură cu siguranță de acest lucru. Suntem convinși că aerul retro va fi păstrat și la următoarea generație.

  

Renault 5 – Renault Twingo

Renault a decis sa reînvie iconicul Renault 5 cu ultima versiune de Twingo. Deși împarte platforma cu Smart ForFour, Twingo are atât interiorul, cât și exteriorul diferit, fiind diferit de multe dintre automobilele pe care le găsim pe stradă. Este, cu siguranță, o încercare reușită de a aduce clasicul în prezent.

  

Mercedes Clasa G

Noul Mercedes Clasa G arată aproximativ 98 % ca cel vechi, care, de altfel, nu s-a schimbat foarte mult în cei peste 30 de ani de producție. Producătorul a umblat la detalii pentru a îl face modern, în special la interior, însă exteriorul a păstrat cu siguranță aerul retro al modelelor precedente.

  

Volkswagen Beetle 

Deși de curând a fost anunțată oprirea prodcuției, Volkswagen a produs o a doua generație a lui New Beetle, „The Beetle”, un automobil mai mare decât primul Kafer reînviat, lansat în anul 1997 și bazat pe platforma lui VW Golf 4. Ultima versiune, A5, a fost lansată în 2011 și păstra parcă, mai mult din farmecul lui Beetle chiar și decât prima reînventare.

  

MINI

MINI a ajuns în prezent la cea de a treia generație și pune la dispoziția clienților o întreagă gamă de modele. Mini Hatch este disponibil în mai multe versiune de echipare, începând cu One și până la Cooper S John Cooper Works, care este cu adevărat sexy și îndrăzneț.