Colecția Aston Martin DBZ Centenary Collection

Dacă vă mai amintiți, cu ceva timp în urmă, constructorul britanic Aston Martin a dezvăluit că va construi un număr de 19 unități din modelul DB4GT Zagato Continuation care reprezintă o reeditare a legendarului model DB4GT Zagato lansat în urmă cu proape 60 de ani la Salonul Auto de la Londra.

Modelului DB4GT Zagato Continuation i se va alătura modelul DBS(Superleggera) GT Zagato realizat special cu o ocazia aniversării a 100 de ani de activitate ai carosierului italian Zagato. Cele două modele speciale vor alcătui colecția Aston Martin DBZ Centenary Collection.

Cu exact trei luni înainte de împlinirea centenarului studiourilor de design Zagato din Milano, Aston Martin a făcut publice primele fotografii cu detaliile viitorului model aniversar DBS iar noi nu putem spune decât că arată senzațional.

Aston Martin a dezvăluit identitatea noului său model DBS GT Zagato care se dorește a fi un omagiu modern adus. Design-ul spectaculos al modelului DBS GT Zagato este ușor inspirat din cel al modelului Vanquish Zagato care îl precede, deși proporțiile nu sunt chiar similare. Cel mai bun exemplu ar putea fi modul în care capota vastă a compartimentului motor completată cu fanta generoasă de aerisire inspirată de la DB4GT Zagato, se extinde spre exteriorul grilei frontale.

Colecția Aston Martin DBZ Centenary Collection va fi compusă dintr-un număr de doar 19 exemplare al celor două modele iar prețul pentru fiecare exemplar va fi de 6 milioane de lire sterline (fără taxe).

Timp de aproape 60 de ani, studiourile de design Zagato au realizat designul unor modele celebre Aston Martin începând cu fascinantul DB4GT, continuând cu senzaționalul V8 Vantage și până la voluptosul DB7.

Va trebui să așteptăm un pic pentru a vedea modelul finit, cel mai probabil la una dintre evenimentele de sărbătorire a centenarului Zagato care se vor desfășura pe parcursul verii în timp ce livrările vor demara la începutul anului viitor.

Foto: Aston Martin