Cel mai scump Aston Martin

Primul exemplar DB4 GT Zagato Continuation va fi prezentat weekend-ul acesta la Le Mans, fiind cel mai scump automobil construit de Aston Martin.

In paddock-ul celor de la Aston Martin va fi expus primul DB4 GT Zagato Continuation – unul din cele 19 exemplare construite – şi va putea fi admirat pe tot parcursul cursei de 24 de ore de la Le Mans.

Această maşină de curse face parte din programul Continuation demarat în 2017 şi este rezultatul a  4,500 ore de muncă meticuloasă. Bolidul este construit de la zero, după specificaţiile originale dar cu îmbunătăţiri actuale, fiind definitivat în atelierele Heritage Division din Newport Pagnell, Buckinghamshire.

Fiecare detaliu al acestei reproduceri a fost bine studiat. De exemplu, vopseaua Rosso Maja este identică cu cea folosită în trecut, cei de la Aston Martin apelând la furnizorul original, Max Meyer & ICI. Interiorul este tapiţat cu piele neagră iar carpetele sunt croite după modelul original.

Sub capotă se află un motor modernizat, cu şase cilindri în linie de 4.7 l. Puterea a fost modificată, atingând acum 390 CP. Aceasta este transmisă roţilor din spate prin intermediul unei cutii manuale cu patru viteze şi diferenţial cu alunecare limitată. Borrani a construit roţi cu spiţe, identice cu cele originale.

Tehnică veche în spirit modern

Construit să concureze cu puternicele Ferrari în anii `60, DB4 GT Zagato a fost o maşină performantă. Realizat în colaborare cu carosierul italian Zagato, acest model a fost construit în doar 19 exemplare. Programul Continuation îşi propune să readucă la viaţă cele mai interesante modele Aston Martin. Maşinile sunt construite de la zero, după planurile originale, având mici modificări pentru a putea fi utilizate în siguranţă.

Astfel, elementele de caroserie sunt realizate manual, cu o tehnică veche de 60 de ani, din foi de aluminiu cu grosimea de 1.2 mm. Scaunele sunt din fibră de carbon dar sunt învelite în piele, având aspectul clasic original.

In ultimii doi ani, programul Continuation a reconstruit 25 de exemplare DB4 GT în varianta simplă iar anul viitor va fi dezvăluit cel mai ambiţios proiect, Aston Martin Goldfinger DB5 Continuation.

DB4 GT Zagato Continuation va putea fi achiziţionat doar la pachet, împreună cu modelul DBS GT Zagato, cele două alcătuind DBZ Century Collection. Preţul? O bagatelă! Sase milioane de lire sterline plus taxe.

Citeste si: Aston Martin în spiritul `59