KATHLEEN BROOKS & ANNIE – DESPRE PRIETENIE!

Kathleen Brooks

“Așadar, mulți nu cred, de bună seamă, că poți “citi” sentimentele unui om după mașina pe care o conduce. Dar se înșală.”

Kathleen Brooks și Annie. Aceeași sclipire în ochi și același zâmbet. Cu siguranță o relație specială, despre prietenie și susținere. Și despre cum un automobil simpatic a fost acolo când nimeni altcineva nu a fost.

Kathleen își șterge lacrimile în timp ce șoferul îi urcă Volkswagenul Beetle pe platformă. De 52 de ani sunt cele mai bune prietene. Annie, așa cum e alintată broscuța, a venit pe lume în decembrie 1966 și a fost alături de Kathleen atât în momentele frumoase, cât și în cele mai puțin frumoase. S-au bucurat amândouă de nuntă și au suferit la divorț, s-au bucurat de casa nouă a lui Kathleen, au schimbat mai multe locuri de muncă, și-au deschis o afacere și au suferit amândouă când Kathleen a fost diagnosticată cu cancer la sân. Oamenii vin și pleacă, Annie a rămas alături de Kathleen la fiecare încercare – a plimbat-o peste tot pe unde a avut nevoie, iar Kathleen, drept răsplată, avea un zâmbet molipsitor la volanul broscuței.

Însă cu cât treceau anii, micuța Annie începea să îmbătrânească. A început să apară rugina, roșul din obraji era din ce în ce mai șters, iar problemele electrice parcă încercau să îi fure de tot zâmbetul micuței broscuțe. În ultima perioadă, Kathleen a evitat să o mai scoată pe Annie la plimbări lungi, de teamă să nu îi facă rău, însă spunea cu mare drag că ele două seamănă foarte mult: “Am spus de multe ori că ea și eu semănăm foarte mult pentru că a îmbătrânit, s-a decolorat, a devenit zgomotoasă, a ruginit, dar știți ce? Ea continuă să meargă!”.

“Auzim des povești despre proprietari pasionați de Volkswagenul lor, dar am simțit ceva special în legătură cu Kathleen și Annie, încât a trebuit să facem ceva pentru ele.” a spus Derrick Hatami, vice președinte executiv al departamentului de vânzări și marketing Volkswagen. “Acesta nu este doar un Volkswagen Beetle, este un membru al familiei ei și după tot timpul pe care angajații noștri l-au petrecut cu acest automobil special, Annie a devenit de asemenea parte din familia noastră.”

 

Când Annie a ajuns la fabrica Volkswagen din Puebla, Mexico, echipa era foarte încântată să readucă zâmbetul pe capota ei. Cei de la Volkswagen spun că au înlocuit aproximativ 40 % din piesele broscuței și au putut restaura 357 piese. Inimioara lui Annie a fost și ea restaurată și a primit aprindere electronică, iar pe lângă asta, micuța are discuri de frână, un radio nou, iar scaunele au fost special decorate, cu numele celor două.

Restaurarea a durat 11 luni, iar când cei de la Volkswagen le-au văzut din nou împreună pe Kathleen și Annie, au știut că a meritat. Kathleen a fost cuprinsă imediat de emoții, însă ea știa de când a văzut-o că e aceeași broscuță. Cumva, simțea și, cumva, prietenia lor a învins toate urmele de rugină și a reparat toate cablurile ce îi cauzau probleme micuței.

Povestea lui Kathleen și a lui Annie e despre prietenie. O prietenie lungă de 52 de ani, care cu siguranță va continua și se va baza, ca până acum, pe sprijin reciproc. Și pe sute de zâmbete afișate de Kathleen la volanul lui Annie.