Mini Remastered Marshall Edition de la David Brown Automotive

Acest model special de Mini Remastered Marshall Edition realizat într-o ediție limitată de 60 de exemplare celebrează faimosul producător de amplificatoare înființat în anii ’60.

David Brown Automotive, o companie britanică specializată pe modele de tip restomod, a prezentat recent un nou model special. În acest caz este vorba de Mini Remastered Marshall Edition, o ediție specială limitată de 60 uniăți a legendarului model Mini care sărbătorește cel mai faimos producător de amplificatoare din lume.

La dezvoltarea modelului Mini Remastered Marshall Edition, compania britanică a colaborat direct la realizarea acestui model cu producătorul Marshall Amplification pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a mărcii respective.

Mini Remastered Marshall Edition diferă de restul gamei Mini Remastered a lui David Brown Automotive, în special prin restilizările estetice deosebite și în același timp unice prezente atât în ​​habitaclu, cât și la exteriorul caroseriei.

Această serie limitată de 60 de exemplare produse este vopsită în nuanța de culoare neagră exclusivă Marshall Black, la fel ca și amplificatoarele, asociate cu finisaje din crom închis cu accente de vopsea Marshall Gold.

De asemenea, jantele de 12 țoli de culoare neagră cu design original Mini prezintă, de asemenea, accente aurii și un logo distinctiv „M” inspirat de la sigla Marshall pentru capacele butucului roții acestui Mini special.

Prin interiorul jantelor se pot vedea inclusiv etrierele de frână vopsite în aceeași culoare, folosite printre altele și pe grila frontală, care este făcută pentru a imita aspectul părții din față a amplificatoarelor Marshall. Pentru a completa personalizarea exteriorului au fost montate siglele producatorului muzical realizate manual si finisate în email deasemenea în culoarea Marshall Gold.

La interior modelului special aniversar întâlnim același tratament ca și la exterior. Astfel, planșa de bord, consola centrală, grupul de instrumente, frâna de mână și fețele portierelor beneficiază de accente aurii, la fel ca pedalele gravate cu simbolurile muzicale „Skip Track”, pentru ambreiaj, „Play”, pentru accelerație și „Pause” pentru frână. Scaunele beneficiază de tapițerie din piele neagră finisate manual cu cusături aurii contrastante și cu logo-ul Marshall brodat pe scaune.

Acest model special Mini Remastered Marshall Edition a suferit și unele actualizări serioase în ceea ce privește sistemul audio, care depășesc cu mult sistemele audio întâlnite la cele mai comune automobile. În torpedo se află, de exemplu, noile căști wireless Motif ANC ale mărcii și un port de încărcare USB dedicat.

Cea mai interesantă caracteristică a acestei ediții speciale realizată într-o serie limitată este însă stocată în portbagaj. Aici, se găsește amplasat un amplificator combo Marshall DSL1 complet integrat și care poate fi extras fără probleme. Acesta vine cu o sursă de alimentare independentă, dar mașina dispune și de un difuzor Bluetooth portabil Marshall Emberton pentru a putea fi utilizat la mai multe „petreceri” mobile.

Mini Remastered Marshall Edition are în dotare motorul clasic de 1,3 litri seria A asociat cu o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. În urma unui accord, companiile Marshall și David Brown Automotive vor dona o parte din suma fiecărui exemplar vândut de Mini Marshall Edition către Music Venue Trust, o organizație caritabilă din Marea Britanie care sprijină teatrele afectate de pandemia de coronavirus.

Foto: David Brown Automotive