DBX primul SUV din istoria Aston Martin a fost prezentat oficial în România

Aston Martin DBX

DBX primul SUV din istoria Aston Martin a fost prezentat oficial în România. Poate fi comandat deja având un preț de pornire de 165.000 euro. Prin acest model Aston Martin țintește și publicul feminin.

Revoluționar prin concept și execuție, DBX reprezintă viziunea Aston Martin pe segmentul  SUV-urilor de lux. România se află în primele 5 țări unde s-a prezentat direct acest model, clienții putând comanda deja mașina car eva fi livrată începînd cu prima jumătate a anului 2020.

Atomul de la originea Aston Martin

Fiind o piață cu potențial, România reprezintă o componentă importantă a strategiei de expansiune a brandului britanic pe segmentul automobilelor de lux.

Prin DBX compania Aston Martin vizează o dublare a vânzărilor sale, pentru acest model fiind construită o nouă fabrică în Țara Galilor.

Suma inovațiilor pe care noul model o incumbă, precum și prețul de achiziție poziționează DBX-ul în topul modelelor similare din clasa de lux.

Aston Martin DBZ Centenary Collection

SUV-ul Aston Martin DBX prezintă o serie de caracteristici, funcționalități și finisaje de top, de care viitorii posesori pot beneficia la un preț avantajos comparativ cu modelele asemănătoare din segmentul automobilelor de lux.

Modelul standard prezentat la București include în pachetul de bază opțiuni și finisaje pe care competitorii le listează ca și extraoptiuni generatoare de costuri suplimentare.

Aston Martin DBX

Noul Aston Martin DBX este produs la noua fabrică St Athan din Wales, Marea Britanie şi poate fi comandat începând din decembrie 2019, cu livrări programate pentru prima jumătate a anului 2020. Prețul DBX-ului începe de la 165.000 Euro, fără Tva iar doritorii își pot configura modelul droit în cadrul reprezentanței oficiale Aston Martin din Otopeni.

Informații tehnice

Fiind construit pe un șasiu integral din aluminiu, o metodă de construcție pe care Aston Martin a perfecționat-o prin dezvoltarea mașinilor sale sportive, structura caroseriei este și ușoară, dar și rigidă, ajutând la obținerea unei mase totalede 2,245 kg.

Chiar de la geneza sa, DBX a fost proiectat pentru a permite un spațiu generos în habitaclu, oferind un plus de rafinament și spațiu de conducere de clasă atât pentru ocupanții locurilor  din față cât și a celor din spate. Între timp, rigiditatea excepțională inerentă proiectării noii platforme a permis, de asemenea, ca DBX să obțină o dinamică excepțională atât pe drum cât și în afara acestuia.

Având o versiune îmbunătățită a caracteristicului motor V8 de 4 litri, bi-turbo, regăsit și pe DB11 și Vantage (n.r. de origine AMG), DBX oferă o putere impresionantă de 550PS și 700NM de cuplu, reglați cu atenție pentru a satisface nevoile specifice ale acestui model.

Cinci modele legendare Aston Martin la Concursul de Eleganță

Cu un sunet care este fără îndoială Aston Martin, sistemul de evacuare activ subliniază acustic că acesta este un SUV de lux care se poate auzi rafinat sau sportiv în funcție de setările alese.

Nici versatilitatea motorului nu se limitează la “vocalele” sale; V8-ul bi-turbo are funcția de dezactivare a cilindrilor pentru a îmbunătăți economia de combustibil. Acesta poate propulsa DBX de la 0 la 100 km/ h în 4,5 secunde și până la o viteză maximă de 291 km/h.

Cu 632 litri volum pentru încărcare și scaune posterioare pliabile 40:20:40, DBX oferă capacitatea de încărcare flexibilă, așteptată din partea unui astfel de SUV.

Portbagajul cu un pragul de încărcare îngust și  deschiderea largă maximizează practicitatea pentru o varietate de bagaje, cum ar fi valizele, gențile de golf sau echipamentul de schi.

Aston Martin DB5 erou al filemelor cu James Bond a fost scos la licitație

O gamă contemporană de ornamente din lemn, compozit, carbon sau metal  oferă posibilitatea de a configura interiorul DBX pentru a se adapta oricărui gust. Aceasta include o gamă de materiale inovatoare și, pentru prima dată în industria auto, a unei țesături din 80% lână.

De asemenea, un nou material compozit de in  oferă o alternativă la fibra de carbon și un design estetic distinctiv.

Pe lângă elementele de siguranță pasivă de care dispune DBX există și o serie de elemente suplimentare de siguranță activă, toate fiind standard, precum: controlul adaptiv al vitezelor, asistența pentru păstrarea benzii de rulare, asistența pentru unghiul mort, frânarea automată de urgență, sistemul de detectare a pietonilor, recunoașterea semnelor de circulație si multe altele.

Cele mai importante noutăți introduse de Aston Martin DBX

  • Uși fără ramă, cu geamuri și chedere ascunse, completate de praguri decupate
  • Dimensiunile spațioase ale habitaclului interior îl fac pe DBX lider de piață pentru spațiul pentru cap și cel pentru picioare
  • Acoperiș panoramic pe toată suprafața plafonului și material rulant din Alcantara pentru închidere
  • Acces și pornire fără cheie
  • Porturi USB și prize 12v atât în ​​față cât și în spate
  • Cameră surround 360 grade pentru o manevră mai sigură la viteze mici
  • Sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori
  • Podea plată folosită pentru a crea unul dintre cele mai bune sisteme de acțiune ale oricărui Aston Martin. DBX este primul SUV din piața auto cu podea plată.
  • Posibilitate de configurare specifică clasei Luxury, din care face parte integrantă, cu multe nuanțe de vopsea pentru exterior și nuanțe de piele pentru interior
  • 12 pachete de accesorii care se pot achiziționa odată cu mașina sau ulterior, pachete ce acoperă o multitudine de nevoi pentru toate categoriile de activități.