Clasicul model T1 Samba de la Volkswagen cu propulsie electrică

Datorită epidemiei de coronavirus, ediția anuală a salonului german Techno Classica Essen, programată între 25 – 29 martie, a fost amânată iar Volkswagen care era pregătit să expună ultima realizare a diviziei sale heritage este nevoit să prezinte acum doar virtual pe e-Bulli, unul dintre cele mai interesante proiecte care ar fi trebuit văzut la evenimentul respectiv.

E-Bulli reprezintă o interpretare modernă cu propulsie electrică a unui model iconic al brand-ului din Wolfsburg. Acesta se bazează pe un model T1 Samba Bus fabricat în 1966, exportat în Los Angeles (SUA) și ulterior reimportat în Europa. Conducerea companiei germane a anunțat că această conversie va fi pusă la dispoziția clienților în curând prin divizia comercială eClassics.

Atmosferă clasică, detalii moderne

În exterior, caroseria lui e-Bulli rămâne fidelă originalului, cu excepția implementării a unui element de ultimă generație respectiv a farurilor cu tehnologie LED. Aceeași filozofie a fost postrată și pentru interior, acolo unde volanul clasic și aranjamentul traditional al scaunelor și a banchetelor oferit acum într-o combinație elegantă de piele albă și portocalie sunt combinate cu elemente mai contemporane, precum schimbătorul de viteze al cutiei automate cu cinci moduri de conducere diferite (P, R, N, D și B). Instrumentarul de bord are, de asemenea, un vitezometru ușor modificat, echipat cu un indicator al nivelului de încărcare a bateriilor, în timp ce unele dintre funcțiile principale de la bord pot fi vizualizate și gestionate cu ajutorul unui display multifuncțional amplasat la înălțime în apropierea plafonului. Atmosfera retro este completată de tadiționalul acoperiș pliabil și podeaua din lemn, asemănătoare cu cea de pe puntea unei bărci.

Performanțe îmbunătățite

Motorul electric care alimentează modelul german este capabilă să furnizeze o putere egală cu 83CP și un cuplu maxim de 212Nm, valori semnificativ mai mari decât cele obținute cu motorul termic (44CP și 102Nm) care se afla în dotarea modelului original. Viteza maximă a crescut acum chiar dacă este limitată electronic, de la 105 la 130 km / h. Bateria de 45 kWh se poate încărca printr-o priză cu sistem de încărcare combinat (CCS) și poate încărca până la 80% din capacitatea sa în 40 de minute dacă este conectată la o stație de încărcare rapidă. Volkswagen ne asigură că, autonomia oferită de e-Bulli este de 200 km. Îmbunătățirile tehnice includ un șasiu nou, suspensie și amortizoare mai rafinate, sistem de frânare cu discuri la ambele punți precum și un nou sistem de direcție.

Foto: Volkswagen