5 automobile care poartă numele unor piste celebre

Toată lumea visează, la un moment dat în viață, să conducă un automobil care a câștigat competiții celebre. Pentru a fi mai aproape de acest vis, producătorii de autoturisme au numit anumite modele după câteva piste celebre. Iată câteva dintre cele mai bune exemple.

Ferrari 250 LM

Cu atât de mult succes la Le Mans, nu este o surpriză că Ferrari a numit un automobil după celebra cursă de 24 de ore. 250 LM se întâmplă, de asemenea, să fie printre cele mai de dorite Ferrari din toate timpurile. El este și una dintre primele încercări ale lui Ferrari în designul motorului central. 250 LM a influențat de-a lungul timpului o tradiție a automobilelor de înaltă performanță care continuă și astăzi. Acesta a fost ultimul Ferrari care a câștigat Le Mans, în anul 1965.

Porsche Carrera

Porecla Carrera primită de Porsche se referă la cursa Carrera Panamerica din Mexic, care s-a desfășurat între anii 1950 – 1954. Din păcate, această cursă nu a avut niciodată un Porsche câștigător. Ea a fost anulată deoarece era prea lungă pentru a fi monitorizată în siguranță, existând prea multe accidente în timpul ei.

Corvair Monza

Modelele de lux de la Monza se spune că fac parte din impulsul pe care l-a primit Ford să dezvolte Mustangul. Monza a constituit cea mai mare parte a vânzărilor Corvair la începutul anilor 1960. Denumirea Monza a fost inspirată de Monza Eni Circuit, a treia cea mai veche pistă de curse din lume.

Shelby Daytona Coupe

Când echipa Shelby a concurat la Le Mans cu automobilele sale Cobra roadster, a devenit evident că un cockpit închis și o aerodinamică mai bună au fost necesare pentru a provoca Ferrari. Fostul designer de la General Motors, Pete Brock, l-a proiectat pe podeaua atelierului, în jurul șasiului distrus al unui Cobra. Desi automobilul a fost proiectat cu Le Mans în minte, el a debutat la Daytona. A rămas pentru totdeauna cunoscut sub numele de Shelby Daytona Coupe.

Ferrari Daytona

După ce a câștigat cursa de 24 de ore de la Daytona din anul 1967, Ferrari 365 GTB/4 a primit porecla neoficială de Ferrari Daytona.