50 de ani de Opel GT: tur aniversar pe legendara Route 66

USA-Tour 50 de ani Opel-GT- 1968-2018: Route 66 Kingman, Arizona.

Au venit de foarte departe, din Australia, Belgia și chiar Filipine: peste 20 de fani Opel GT s-au întâlnit pentru a călători împreună prin sud-vestul Statelor Unite ale Americii, ca să marcheze cea de-a 50-a aniversare a legendarului autovehicul sport. Peste 70% dintre cele 103.463 de autovehicule fabricate au fost înmatriculate mai întâi în SUA, unde GT are și în prezent o comunitate mare de fani.

Imagine de grup în sudvestul Statelor Unite - 50 de ani Opel GT.
Imagine de grup în sudvestul Statelor Unite – 50 de ani Opel GT.

Turul de opt zile a început în Las Vegas. Din capitala jocurilor de noroc, fanii s-au îndreptat către Barajul Hoover și apoi spre est de-a lungul faimoasei Route 66 către Four Corners Monument – singurul loc din SUA unde se întâlnesc patru state – Arizona, Colorado, New Mexico și Utah. De aici, călătoria a continuat înspre diverse parcuri naturale, cum ar fi Mesa Verde și Zion. După circa 2.000 km, drumeții s-au întors la Las Vegas.

„Turul a fost o experiență extraordinară”, a declarat organizatorul Olaf Moldzen, președintele Asociației cluburilor europene Opel GT, care include 28 de grupuri naționale, 1.450 de membri și 1.550 de autovehicule. „Și alți participanți la trafic au apreciat aerul irezistibil al modelului GT. O mulțime de șoferi ne-au salutat de-a lungul traseului. GT stârnește întotdeauna reacții din partea privitorilor”.

50 Years Opel GT
50 de ani Opel GT
USA-Tour anlässlich des 50. Opel-GT-Geburtstages, Mai 2018. Opel-GT-Parade auf der Staumauer des Hoover-Damm, Nevada.
Parada Opel GT la Hoover-Damm, Nevada (SUA) 2018
USA-Tour anlässlich des 50. Opel-GT-Geburtstages, Mai 2018. Conrero GT in Kingman, Arizona.
USA-Tour 50 de ani Opel-GT- . Conrero GT în Kingman, Arizona.

În perioada 18 – 22 septembrie, asociația a invitat cluburile GT europene în Germania pentru un Grand Tour. „Plecăm din Rüsselsheim și vom vizita locuri strâns legate de marca Opel și istoria modelului GT”, a declarat Moldzen. Printre punctele de atracție ale turului, la care vor participa figuri importante, se numără Centrul de Testare Opel, pista de curse din Hockenheim, fabrica Opel din Kaiserslautern și drumul cu serpentine din munții Taunus, unde au fost realizate primele reclame cu modelul Opel GT.

USA-Tour 50 de ani Opel GT- Monument Valley.
USA-Tour 50 de ani Opel GT- Monument Valley.
USA-Tour anlässlich des 50. Opel-GT-Geburtstages, Mai 2018. Die Opel-GT-Flotte durchquert das Monument Valley.
USA-Tour 50 de ani Opel-GT-Monument Valley.
USA-Tour anlässlich des 50. Opel-GT-Geburtstages, Mai 2018. GT-Parade in den Bergen von Colorado
USA-Tour 50 de ani Opel GT: parada din Bergen, Colorado
USA-Tour anlässlich des 50. Opel-GT-Geburtstages, Mai 2018. Opel GT auf dem nächtlichen Strip in Las Vegas.
USA-Tour 50 de ani Opel-GT: Strip în Las Vegas.

Tururile din Germania și SUA sunt doar două dintre numeroasele evenimente ce marchează cea de-a 50-a aniversare a Opel GT. Acestea au început în luna mai cu evenimentul Bodensee-Klassik la Lacul Constance. La sfârșitul lunii iunie, circa 50 de proprietari de GT și autovehiculele lor au fost vedetele expoziției de autovehicule clasice Klassikertreffen din Rüsselsheim, unde modelul coupé sport a fost expus într-o zonă exclusivistă lângă vilele Opel.

Mai multe informații despre Opel GT și istoria sa veche de 50 de ani puteți găsi în cartea „GT Love” scrisă de Jens Cooper și Harald Hamprecht (doar în limba germană).

De asemenea, revista Motor Clasic Magazin, numarul 14 alocă un spați important acestui model emblematic pentru Opel, prezentând exclusiv și un test efectuat în România, precum și întreaga istorie de 50 de ani a lui Opel GT.

50 de ani Opel GT - contact Motor Clasic Magazin nr. 14/ 2018
50 de ani Opel GT – contact Motor Clasic Magazin nr. 14/ 2018