Light, simpaticul van VW, din nou pe șosele!

Light, simpaticul van VW, din nou pe șosele!

Simpaticul ‘Light’, celebru la Woodstock, a fost recreat de Dr. Bob Hieronimus, artistul original care a pictat un Volkswagen Microbus (1963) în anul 1968. Autobuzul original a fost pictat în ceea ce a devenit apoi o cunoscută lucrare de artă pentru Bob Grimm, membru al formației Light, care a călătorit de la Baltimore la Woodstock pentru festivalul de muzică din weekend în Bethel, New York, începând cu 15 august 1969.

Locul unde se află Volkswagenul original este încă necunoscut, deoarece o căutare a avut loc, însă nu s-a obținut nici un rezultat. Timp de șase săptămâni, Hieronimus și o echipă de cinci artiști suplimentari au pictat și au reușit să creeze din nou un simpatic Volkswagen din anul 1963. Rezultatul final a fost de curând dezvăluit în Long Beach, California, la o întâlnire a Orange Country Transporter Organization.

Un eveniment de aniversare a 50 de ani este programat pentru același weekend ca Woodstock, iar autobuzul Light a început deja o excursie în țară pentru a sărbători. În cele din urmă se va întoarce spre locul unde originalul a devenit un simbol al unei generații.

sursa: www.hagerty.com