Retro Parada Primăverii Constanța 2019

În data de 13 aprilie, Retromobil Club România (RCR) a organizat ″Retro Parada Primăverii″, primul eveniment cu vehicule istorice pe anul 2019.

 Evenimentul aflat la cea dea 21-a editie s-a desfăşurat  la nivel naţional în circa 30 de oraşe unde au participat un numar de peste 1.000 de vehicule istoriceː automobile, motociclete, camioane și autocare mai vechi de 30 de ani, atent conservate sau restaurate de pasionații și colecționarii din întreaga țară.

În ciuda vremii mai puțin favorabile din unele orașe, inclusiv la Constanţa, evenimentul nu a trecut neobservat de cetăţenii şi şoferii urbei de la malul mării care au putut admira și fotografia bijuteriile pe patru roţi expuse pe faleza Portului Tomis pe parcursul a două ore.

La evenimentul din Constanța care a deputat cu o expoziție în jurul orei 9:00 au participat circa 40 de automobile istorice fabricate între anii 1938 și 1988, majoritatea aparținând membrilor Retromobil Club România din Constanța. Alături de acestea s-au alăturat și cele ale unor membri RCR din București și Brașov sosiți la invitația filialei RCR locale de la malul mării.

În centrul atenției s-au aflat un Mercedes V170 din 1938, care în urmă cu un an a participat la raidul Constanța – Sanremo altăuri de alte două modele interbelice, un rar model off road militar DAF YA 126 recent restaurat, un Alfa Romeo Spider 1300 Junior model 1972 care a trecut de curând printr-un amplu proces de restaurare, un exemplar extrem de rar de Dacia 2000 cu anul de fabricație 1981 și care în trecut a fost folosit de conducător de stat Nicolae Ceaușescu în deplasările sale și un exemplar perfect conservat de Gaz Volga M21.

După expoziția din Portul Tomis, un număr de aproximativ de 20 de automobile clasice, inclusiv a membrilor sosiți din țară, au plecat în jurul orei 11:00 grupate în coloană pe un traseu către litoralul din Bulgaria la Dalboka acolo unde organizatorii evenimentului, filiala RCR Constanța, a organizat un sejur de o noapte.

Foto: Auto Retro Passion