Citroen XM – Car of the year 1990

În urmă cu 30 de ani în luna mai își făcea debutul la comercializare modelul din clasa superioară XM al producătorului auto francez Citroen ca și urmaș în gamă a celebrelor modele CX și DS.

O investiție importantă

În momentul demarării proiectului viitorului model XM, Citroen a alocat suma de 7.5 miliarde franci ce a inclus instalațiile de producție și pregătirea personalului. XM a fost primul automobil din lume echipat în serie cu o suspensii de tip Hydractive, care a reușea să combine într-un mod inteligent sistemul electronic cu cel hidraulic reprezentând un mare pas înainte față de sistemele hidropneumatice ale modelelor predecesoare DS și CX.

O gamă largă de motorizări și opționale

Modelul a fost disponibil încă de la lansare cu diverse motoarizări pe benzină și diesel. La baza gamei era oferit o unitate pe benzină cu 4 cilindri în linie de 2L care furniza 115CP în varianta alimentată cu carburator și 130CP în cea cu injecție electronica iar în top se afla o unitate pe benzină V6 de 3L alimentată cu injecție electronică și care dezvolta 170CP. Pentru clienții care preferau propulsoarele economice, aceștia puteau opta pentru o unitate cu 4 cilindri în linie de 2.1L având distribuție cu 3 supape pe cilindru(o premieră pentru un automobil de serie) care era oferită în două variante: aspirată – 83CP și supraalimentată – 110CP. Propulsoarele erau oferite standard în combinație cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte sau pentru propulsorul de top optional de una automata cu 4 trepte și control electronic. Ca dotări opționale merită menționate: scaunele cu reglaje electrice inclusiv cu memorarea poziției, instalația de aer condiționat cu control automat, instalația audio stereo, retrovizoarele exterioare cu reglaj electric și încălzite sau trapa cu acționare electrică.

Semnătura lui Bertone

Linia elegantă și avangardistă în două volume cu hayon caracterizată de luneta dublă (a doua lunetă a fost plasată în spatele banchetei din spate pentru o izolare mai bună a habitaclului) a fost realizată de studiourile Bertone. Pentru conducerea Citroen din acea perioadă, caroseria modelului XM a trebuit să întrunească trei cerințe: aspect futurist, suprafață vitrată generoasă și un coeficient aerodinamic(CX) cu o valoare excelentă cuprinsă între 0.28 și 0.30, în funcție de versiune. La final aceste trei cerințe importante au fost implementate cu succes de carosierul Bertone pentru modelul de serie și a cărei propunere a fost preferată în detrimentul celei realizate de studiourile proprii Citroen din Velizy.

Habitaclu generos dimensionat

Spațiul interior a fost cu adevărat impresionant (lungimea compartimentului pentru pasageri era de 1.80 m iar lățimea era de 1.50 m) iar scaunele și bancheta ofereau un confort excepțional. Planșa de bord cu aspect futurist era dominată de volanul monobraț, în conformitate cu tradiția Citroen care opțional putea fi de tip multifuncțional(o premieră pentru un automobil de serie) cu butoane pentru anumite funcții și de un instrumentar complet care era de tip convențional cu vitezometrul poziționat centrul, turometrul în stânga și diferiți indicatori amplsați în dreapta.

Un pariu riscant

Grație numeroaselor sale calități precum: confortul la rulare, ținuta de drum și frânele care erau la cel mai înalt nivel, habitaclul și portbagajul spațioase și dotările de top, modelul francez, obține la sfârșitul anului 1989, trofeul “Car of the year 1990” în Europa. Ca și precedentele modele Citroen cu suspensii de acest tip, era posibilă ajustarea gărzii de la sol pe două nivele. Din păcate, încă de la debut, modelul XM s-a confruntat cu unele probleme la partea electronică, cu aprinderea necorespunzătoare a martorilor luminoși ai instrumentarului de bord și mai presus de toate, cu diferite anomalii ale suspensiei soldate cu numeroase rechemări în service pentru remedierea lor în garanție. Această reputație mai puțin bună, a contribuit la înrăutățirea imaginii modelului, care nu s-a îmbunătățit după remedierea problemelor.

Gamă reîntregită

La ediția din 1991 a Salonului Auto de la Frankfurt are loc lansarea variantei Break iar în 1993 a fost adoptat noul sistem Hydractive 2 pentru suspensie care permitea trecerea automată de la nivelul confort la cel sport. În 1994, modelul XM a beneficiat de un prim facelift ce a inclus unele restilizări atât la exterior cât și la interior, de motoare îmbunătățite precum și de motoare îmbunătățite.

Cel mai nobil

Cu toate acestea, cererea pentru modelul din clasa superioară de la Citroen a scăzut constant și, astfel, încetul cu încetul, XM-ul se îndrepta dacă putem spune așa spre pensionare. În iulie 1997 odată cu realizarea unui ușor facelift este introdus un nou propulsor V6 de 3L având distribuție cu 24 supape și care era în măsură să furnizeze 194CP. Propulsorul putea fi oferit opțional cu o nouă cutie de viteze automată cu 4 trepte „inteligentă” cu gestiune auto-adaptivă. La sfârșitul anului 2000, după un număr total de 333.775 de unități comercializate, producția modelului XM este stopată iar succesorul său, modelul C6 a fost lansat șase ani mai târziu.

Foto: Citroen