MOTOR CLASIC & Youngtimer nr. 15 – cotațiile de preț pentru 1000 de modele de colecție din perioada 1980-2000

A apărut numărul 15 al revistei cu apariție trimestrială „MotorClasic & Youngtimer”. Într-o nouă prezentare grafică și cu noi rubrici editoriale, prima ediție din 2019 vă propune subiecte fascinante din istoria automobilului, dar și ponturi de achiziție pentru noii colecționari, accentul fiind pus pe automobilele din perioada anilor 1980-2000, practic „biletul” de acces în lumea retromobilului.

MotorClasic&Youngtimer 15
MotorClasic&Youngtimer 15

Pentru prima dată, în istoria sa, „MotorClasic & Youngtimer” prezintă lista de prețuri a peste 1000 de modele ce pot fi achiziționate azi la prețuri accesibile. Sunt așa numitele modele din categoria „youngtimer” unele intrate deja în perioada „colecționabilă”(30 de ani vechime de la data fabricației) și „atestabile” ca vehicule istorice, iar altele ce urmează în scurt timp să devină clasice. Cotațiile de preț pentru cele peste 1000 de modele selectate, construite în perioada 1980-2010, reprezintă perimetrul ce definește și oferta de pe piața românească, care nereglementată până acum, vine uneori cu propuneri aberante din partea speculanților. Pentru fiecare model lista prezintă capacitatea cilindrică (min.-max.), puterea dezvoltată de motoare, anii de producție și trei valori pentru cotațiile de piață.

MC&Y 15 - Cotații de preț 1000 de automobile 1980-2010 (selecție)
MC&Y 15 – Cotații de preț 1000 de automobile 1980-2010 (selecție)

Fenomenul „youngtimer” este prezent și printr-o serie de noi rubrici ți subiecte dedicate:

„Supercar” în care este prezentat un exhaustiv test cu emblematicul model AUDI QUATTRO SPORT

„Buget 10000 Euro” rubrică a cărei vedetă este FIAT BARCHETTA, un original raodster foarte iubit și în România sau „Car Configurator” în care un model este prezentat și testat sub toate aspectele sale de la echipare la performanțe. În această ediție este prezentat Mercedes-Benz 300 CE 24

„MECI”-ul ediției este reprezentat de un fabulos test comparativ cu 4 mini-uri sportive de excepție din anii 80-90, respectiv FIAT UNO TURBO, FORD FIESTA XR2i, RENAULT SUPERCINCI GT TURBO, PEUGEOT 205 GTI 1.6. O comparație inedită între performanțele și confortul oferit de cei patru mușchetari, doi cu motorizare turbo și doi cu motor aspirat. Date tehnice și măsurători dinamice, inlcuse.

Desigur, nu lipsesc paginile de „istorie” automobilistică, rubrica fiind dedicată „CELOR MAI BUNE MAȘINI DE GRAND PRIX ALE PERIOADEI INTERBALICE”

Printre „Reginele Trecutului” Rolls Royce are probabil cele mai multe automobile de vis pentru colecționari și publicul concursurilor de eleganță din întreaga lume. Un vis mi s-a îndeplinit și nouă având posibilitatea de a cunoaște, prin amabilitatea „Țiriac Collection” un adevărat „automobil al regilor și reginelor” – respectiv PHANTOM IV Coachwork by Hooper care a aparținut printre altele Prințesei Marina a Greciei.

Multe alte subiecte și analize vă așteaptă în paginile ediție cu numărul 15 al singurei publicații din România dedicate fenomenului retro.