Citroen Ami 6 și Ami 8 au inspirat modelele city-car din viitor

Citroen Ami One Concept, prototipul așteptat la Geneva Motor Show din acest an, omagiază  două modele iconice din istoria de 100 de ani a producătorului francez: Ami 6 și Ami 8.

Pentru Citroen dezvoltarea modelelor cu propulsie electrică continuă cu conceptul Ami One Concept, un model ultra-compact 100% cu propulsie electrică care se pregătește să scrie un nou capitol în istoria modelului. Numele va aminti cu siguranță pasionaților mărcii franceze de modelul Ami 6, cu care brandul parizian a reușit încă o dată să revoluționeze canoanele universale ale design-ului auto. Nu este o coincidență, atunci când Citroen a decis să reînvie acest nume pentru a boteza un nou concept atât de inovator și neconvențional.

Modelul Ami 6 a fost dezvoltat din necesitatea de a umple golul existent în gama Citroen dintre modelul 2CV și modelul DS/ID19, fiind rezultatul evoluțiilor din cadrul proiectului MI (un acronim pentru model intermediar), lansat la Quai de Javel la sfârșitul anilor ’50. Modelul a fost introdus în 1961 și este probabil cel mai controversat model creat de designerul italian Flaminio Bertoni, creator inclusiv al modelelor de succes: Traction Avant, 2CV și DS. Caracteristica cea mai evidentă a modelului este luneta înclinată neconvențională care permitea lui Ami 6 un habitaclu mai generos în spate și o capacitate a porbagajului îmbunătățită. O alegere stilistică curajoasă și controversată care, de-a lungul anilor, a fost recunoscută de colegii lui Bertoni, ca fiind una utilă.

Mult mai convențional a fost în schimb modelul Ami 8 lansat în 1969, ca o variant îmbunătățită a lui Ami 6. La sfarsitul anilor ’60, Citroen prefigura un nou stil în proiectarea modelelor europene, mai convențional si discret, reproiectând partea din spate a modelului pentru a putea suscita un inters mai mai larg și variat din partea clienților. O alegere inevitabilă și subordonată unor chestiuni de marketing evidente, care va face modelul Ami 8 mai modern. Cu toate acestea astăzi, în comparație cu Ami6, este mult mai puțin râvnit de către colecționari, tocmai datorită ″convenționalității″ de proiectare.

Ami 6 este modelul mai râvnit, cel la care fanii ar fi dispuși să facă un efort suplimentar la nivel financiar. Așa cum sa întâmplat în luna iulie a anului 2013 în cadrul unei licitații Artcurial, în care un exemplar din 1963 de culoare albastră albastru a fost adjudecat pentru 33.693 de euro. Mai mult, în conformitate cu valoarea curentă de piață, cu toate acestea, prețul unui model similar, dar fabricat în 1964, achiziționat la o licitație Artcurial în 2016 a fost de 14.900 euro, cu 100 euro mai puțin decât cotația A +  de la Ruoteclassiche (15.000 de euro). În cazul în care vă doriți un Ami 6, sfatul nostru este să-l cumpărați înainte de a fi prea târziu …

Foto: Citroen